Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak legende

Preminula Minnie Mouse, tužnu vijest objavili šefovi Disneyja

Foto: Profimedia
1/4
28.07.2019.
u 12:44

Russi je dobila ulogu Minnie u 1986. nakon što je sudjelovala u audiciji s 200 drugih kandida. Posuđivala je glas Minnie u filmovima i TV serijama

Russi Taylor koja je posuđivala glas Disneyevoj ikoni, mišici Minnie Mouse preminula je u petak u 76. godini.

Šefovi Disneya objavili su tužnu vijest na njihovoj web stranici, a njihov predsjednik Bob Iger napisao je posvetu preminuloj glumici.

- Minnie i Russi su surađivale 30 godina kako bi zabavile milijune ljudi diljem svijeta, to partnerstvo učinilo je Minnie globalnom ikonom, a Russi Disneyevom legendom - napisao je i dodao: 

- Zahvalni smo Russi na njezinom talentu, duhu i veselju koje je unijela u sve što je radila.

Russi je dobila ulogu Minnie u 1986. nakon što je sudjelovala u audiciji s 200 drugih kandida. Posuđivala je glas Minnie u filmovima kao što su 'Tko je smjestio zeki Rogeru', Mickey, Donald, Goofy: Three Musketeers, ali i u brojnim TV serijama kao što su 'Mickey Mouse Clubhouse i Mickey MouseWorks'.

Nakon što je upoznala Wayna Allwinea koji je posuđivao glas Mickeyu u 1977., zaljubila se u njega. Oženili su se 1991. i ostali su zajedno do njegove smrti u 2009.

Ključne riječi

Komentara 3

ZB
Zoki-Bijela
15:08 28.07.2019.

Ispravite godinu pacijenti od novinara

JE
jetix
13:06 28.07.2019.

19896???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije