Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 81. GODINI

Preminula Beba Selimović, jedna od najpoznatijih pjevačica sevdalinki

Beba Selimović
Foto: Facebook/Screenshot
1/3
10.03.2020.
u 10:52

- Na najčestitiji način, obogatila je i sačuvala naše nematerijalno blago, a to je sevdalinka. Kao građanin kažem da je njen odlazak veliki gubitak na našoj kulturnoj sceni, rekao je Šabanagić.

Jedna od najpoznatijih interpretatorica sevdalinki u Bosni i Hercegovini Izeta Beba Selimović, preminula je jutros u 81. godini života, potvrdila je bosanskohercegovačkim medijima njena obitelj. 

Bebin suprug Dževad Šabanagaić staknuo je Bebu Selimović kao čuvara sevdalinke, koju je najviše voljela, posvetila joj život i karijeru.

- Na najčestitiji način, obogatila je i sačuvala naše nematerijalno blago, a to je sevdalinka. Kao građanin kažem da je njen odlazak veliki gubitak na našoj kulturnoj sceni, rekao je Šabanagić.

Njezina karijera bila je na vrhuncu tijekom 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošloga stoljeća. U tri desetljeća svoje aktivne pjevačke karijere imala je na desetke popularnih hitova i objavljenih singlica.

Neki od njezinih zaista brojnih hitova su i pjesme “Moj dragane”, “Mene moja majka gleda sa čardaka”, “Kolika je Prijedor čaršija”, “Konja kuje brate Sulejmane”, “Mene moja zaklinjala majka”, “Ko se ono brijegom šeće”, “Kraj potoka bistre vode”, “Plačem ja, plačeš ti”, “U srcu mome živiš samo ti”, “Kako srcu svom da kažem” i druge. Posljednji album izdala je 1988. godine. 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
11:06 10.03.2020.

Eto...mogu reći, neka joj dragi Bog podari vječni mir. Njen glas i glazbena poruka ne mogu niti jednog čovjeka ostaviti ravnodušnim.....

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:42 10.03.2020.

Nisam slušao, al se sjećam da je bila ljepotica.

SE
Sevdalija
15:45 11.03.2020.

Neponovljiva interpretatorka prvenstveno bosanske gradske pjesme, kao i one malo modernije komponovane u tradicijskom duhu. Svojim ponašanjem i ophodjenjem na javnoj muzickoj sceni sačuvala dignitet profesije zvane Estrada. Takvih danas, skoro i nema. Rahmet/spokoj neka je njenoj plemenitoj duši

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije