Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznanje

Predsjednica uručila Povelju Republike Hrvatske Prljavom kazalištu

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/5
15.10.2019.
u 20:33

Predsjednica je rekla da je Prljavo kazalište stvaralo i izvodilo skladbe koje su ostale dio naših osobnih ljubavi i boli, proslava i tugovanja, a posebno posveta majci koja se, kako je rekla, iz okvira tihog opraštanja prelila u gotovo nacionalnu budnicu.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u utorak Povelju Republike Hrvatske zagrebačkom rock-sastavu Prljavom kazalištu u povodu 40. obljetnice uspješne glazbene karijere.

"Dodjeljujem vam povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos u promicanje domoljublja, vašeg humanitarnog djelovanja te ugleda rock-glazbe u povodu vaše 40. obljetnice", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija

Istaknula je da je Prljavo kazalište stvaralo i izvodilo skladbe koje su ostale dio naših osobnih ljubavi i boli, proslava i tugovanja, a posebno posveta majci koja se, kako je rekla, iz okvira tihog opraštanja prelila u gotovo nacionalnu budnicu.

"Niste se bojali dodirnuti i teške ožiljke naše prošlosti kao što ste uvijek bili kritični prema svakodnevici", rekla je hrvatska predsjednica i dodala da je u oproštaju s onima koji su za Hrvatsku dali život bila i tuga stihova Prljavog kazališta "sa suzama koje smo za njih isplakali".

U ime Prljavog kazališta na Povelji Republike Hrvatske zahvalio je pjevač Mladen Bodalec, koji je istaknuo kako je to veliko priznanje te da ne zahvaljuje samo u ime banda, nego i u ime tisuću rockera koji, kako je rekao, traže svoje mjesto pod suncem, a nije im lako u konkurenciji s ozbiljnijim oblicima glazbe.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija

Komentara 4

Avatar prahrvat
prahrvat
22:29 15.10.2019.

meni je drago jer su oni probili granice liberalizma, koji nam je trebao, stihovima s kultnog prvog albuma: "ja sam za slobodnu mušku ljubav"

Avatar zločinačkaorganizacija
zločinačkaorganizacija
20:59 15.10.2019.

Jasno, a uskoro će i Bori Đorđeviću jer ipak je Jajo rekao da je Bora kao Michelangelo.

AE
Aedes2017
21:52 15.10.2019.

Kaže mi žena ..viš Houra cmizdri ! Jok bona.. zaj.bava se !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije