Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VITOMIRA LONČAR

Predsjednica je apsolutni hit u Kini! Zašto mi po sebi stalno moramo pljuvati?

Vitomira Lončar
Foto: Anto Magzan/PISELL
1/4
19.07.2018.
u 15:04

Hrvatska glumica u iskrenom je postu na Facebooku opisala kako je do ovog Svjetskog prvenstva morala Kinezima objašnjavati gdje je naša zemlja, a nakon finala nas obožavaju, baš kao i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović

Uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije i dalje odjekuje u cijelom svijetu, a o tome svjedoče i brojni Hrvati koji žive u inozemstvu. Jedna od njih je i Vitomira Lončar, glumica i bivša ravnateljica kazališta Mala scena, koja posljednje dvije godine sa suprugom Ivicom Šimićem živi u Kini.

- Dakle, otkako sam otišla u Kinu, potrošila sam vremena i vremena objašnjavajući Kinezima gdje je Hrvatska (Keluodiya) i gdje je Zagreb (Sagelebu). Pa objašnjavam da smo nastali nakon raspada Jugoslaviije (Nansilafu), pa da je Tito (TieTuo) imao dobre odnose s Kinom (Zhongguo)... Ukratko, "uzaludni ljubavi trud". Hrvatska ima stanovnika kao moj kvart u Xi'anu (Qujiang), a moje dvorište (GuanDi) kao Pula. Sve je to za Kineze, za koje su stranci u rubrici brojeva ionako "u tragovima", neshvatljvo - napisala je Vitiomira Lončar na Facebooku. No, kako kaže, sve se promijenilo nakon što smo došli u finale Svjetskog prvenstva.

- Traže nas na Baidu (kineski Google), javljaju se poznati i nepoznati, šalju poruke podrške i mole da im donesem crveno bijele sitnice koje će ih podsjetiti na Hrvatsku. Nakon finala i naše prepoznatljive "kockice" prestaju biti zanimljive, a glavna tema svih poruka koje dobivam i objava i članaka koje čitam je KGK. Predsjednica RH. Oduševljenje je unisono. Od članaka pa da komentara. Šlag na tortu našeg uspjeha i promocije Hrvatske. Međutim, tu na FB čitam (neusporedivo) više negativnih nego pozitivnih komentara. Nije mi jasno da se ne vidi širi kontekst, da se ne razumije da je globalna slika drugačija od ove naše klaustrofobične i mrzilačke. KGK je apsolutni hit. I Hrvatska. Zašto mi po sebi stalno moramo pljuvati? - pita se Lončar.

Komentara 133

BF
bf2
15:14 19.07.2018.

tko to MI? Pripadnici samozvane lijeve inteligencije i samoproglašene moralne vertikale društva uzgojene na filozofskom nisu MI,oni su samo glasna,netolerantna i agresivna manjina...

Avatar Toni Broo
Toni Broo
15:20 19.07.2018.

Ne samo Kina već doslovno cijeli svijet se divi predsjednici. U zadnja dva tjedna je predsjednica Kolinda dobila više od pola milijuna novih pratitelja na društvenim mrežama. Zadnju fotku na fejsu koju je stavila predsjednica je lajkalo preko 100 tisućaa ljudi. Tko se takvim brojkama na društvenim mrežama u Hrvatskoj može pohvaliti? Nitko! Normalno da lijevim medijima i nihovim trolovima zbog toga nije lako, ljubomora ih uništava, ne pridonose društvu i samo šire mržnju i crnilo dok će nam samo popularnost predsjednice u svijetu donijete milijarde eura u turizmu. Mnoge u svijetu nogomet ne zanima, ali ih je zaintrigirala naša predsjednica koja je pokupila simpatije cijelog svijeta i to nitko ne može osporiti.

SO
SoloHan
15:14 19.07.2018.

Ne pljujemo mi nego vi gospođo Lončar, vaši osviješteni kolege, vaši FaceBook prijatelji, mi Hrvati smo ponosni na svoju zemlju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije