Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 74. GODINI

Poznati sarajevski glazbenik preminuo od koronavirusa, njegova supruga ispričala potresnu priču

Želimir Alatarac Čičak
Foto: Facebook
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.03.2021.
u 12:16

Altarac Čičak, koji je umro u petak, bio je jedan od najvažnijih i najutjecajnijih kreatora bosanskohercegovačke i sarajevske glazbene scene, prvi sarajevski DJ, urednik i voditelj mnogih popularnih radijskih i televizijskih emisija.

Glazbenik Želimir Altarac Čičak, koji je bio svojevrsni simbol sarajevske glazbene scene, umro je u 74. godini na Kliničkom centru u Sarajevu gdje se liječio od posljedica zaraze koronavirusom, potvrdila je u subotu obitelj.

Altarac Čičak, koji je umro u petak, bio je jedan od najvažnijih i najutjecajnijih kreatora bosanskohercegovačke i sarajevske glazbene scene, prvi sarajevski DJ, urednik i voditelj mnogih popularnih radijskih i televizijskih emisija.

Zaslužan je kao promotor i organizator velikih rock koncerata, publicist i animator rock kulture jer je inicijator mnogih glazbenih manifestacija koje su postale tradicionalne. Njegovu karijeru koja je cijelog života bila vezana za Sarajevo posebice je obilježila činjenica da je bio autor tekstova nekih od najpoznatijih pjesama legendarne grupe Indexi "Negdje na kraju u zatišju" i "Svijet u kome živim". Također, Indexima je napisao stihove za njihovu antologijsku i na koncertima najviše izvođenu "Svijet u kome živim".

“Negdje na kraju u zatišju” snimljena je u listopadu 1969. godine, a tada je označila pravu malu revoluciju razbivši dotadašnju shemu već klasičnih formi trominutnih skladbi i popularnih hitova. Bez obzira na dvanaestminutno trajanje, ova rock pjesma bila je proglašena za najslušaniju i bila je hit 1970. na tadašnjem Radio Sarajevu. 

Dan prije Čičkove smrti njegova je supruga Eldina na Facebooku iznijela potresnu priču o tome kako danima nije mogla znati kako joj je suprug. 

Foto: Facebook/TS Auris
- Pišem da znate da sam i ja jedna od onih koji prolaze horor ili bolje rečeno 9 krugova pakla sa Sveučilišnim kliničkim centrom Sarajevo. Nažalost, Željko je prethodnih mjesec dana imao težih zdravstvenih problema, a sada je kompleksan pacijent, COVID pozitivan u Respiratornom centru-zgrada stare kirurgije na KCUS-u. Zaraza virusom je nastupila na KCUS-u - Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gdje je Željko bio na nastavku liječenja, kao i ostali pacijenti koji su zaraženi na toj klinici.

Zadnji je pokazao simptom/e i to na dan kada je trebao biti otpušten. Prebačen je 19. ožujka na „Podhrastove“ i od tada mu nisam čula glas, bez obzira što je, prema informacijama koje sam dobila od medicinskog osoblja, bio pri svijesti, komunikativan, afebrilan i nije kašljao. Mobitel mu je bio ugašen, usprkos mojim molbama da se mobitel stavi na punjenje, jer se vjerojatno baterija ispraznila, i uključi to nije unapravljeno tri dana. A 22. ožujka je s „Podhrastova“ uz telefonski poziv upućen meni i rečenicu da kupim lijek Tocilizumab od 600mg, prebačen u Respiratorni centar i na podršci kisikom je bio i dalje.

Lijek sam odmah kupila i to dvije doze, jer mi nije čak ni rečeno koliko doza treba, i odnijela ga. Od tada, 30 sati ja nisam imala pojma što je s njim, ni da li je živ, ni kako je, ni je li mu lijek induciran, ni je li  i dalje na podršci kisikom ili na respiratoru, ni na koji odjel je uopće smješten ili je u Respiratornom centru? Na pozive ne odgovara nitko ili je telefonska linija zauzeta. Preko veza sam saznala da je živ i na  podršci kisikom i dalje. I sada opet skoro 48 sati ista situacija, ne znam ništa, napisala je Eldina Gugać. Nažalost, dan nakon toga Čičak je preminuo. 

Najbolji trenuci s dodjele Večernjakove ruže

Komentara 3

US
Usputni
15:21 27.03.2021.

A sad nam objavite od cega je stvarno umro?

LE
LeonardoGoldman
13:29 27.03.2021.

Pocivao u miru! Pocivala u miru i korona propaganda.

Avatar Tombstone
Tombstone
22:27 27.03.2021.

Poznati? Gdje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije