Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NITKO MU NE BRANI, ALI...'

Poznati lovac ipak neće na izbore! HRT ga odmah pozvao na razgovor

krešimir sučević međeral
Foto: Slavko Midzor/Patrick Macek/PIXSELL
1/7
29.05.2020.
u 18:27

Nakon što je sredinom ovog mjeseca na tiskovnoj konferenciji za medije politička stranka Radnička fronta otkrila da će na njihovoj listi kandidata za parlamentarne izbore biti poznati lovac Krešimir Sučević Međeral, sada je došlo do obrata.

Prije nešto više od dva tjedna na Strossmayerovu trgu, točnije ispred spomenika Strijeljanje talaca Frane Kršinića u Zagrebu, stranka Radnička fronta, koja je u utrci za parlamentarne izbore, održala je tiskovnu konferenciju. Govorili su dobro poznati članovi stranke Katarina Peović, kandidatkinja RF-a na predsjedničkim izborima 2019., trenutni rotacijski zastupnik RF-a u Gradskoj skupštini David Bilić i poznati lovac iz kviza "Potjera" te kvizaš Krešimir Sučević Međeral, a svo troje su budući kandidati te stranke na parlamentarnim izborima.

krešimir sučević međeral
1/4

Barem je tako trebalo biti. Naime, kako doznajemo daljnji angažman Sučevića Međerala u Radničkoj fronti, odnosno u utrci za parlamentarne izbore s tom strankom došao je na "dnevni red" u raspravi između kvizaša iz Potjere i uredništva HRT-a, a o svemu nam je ispričao i David Bilić.

– Došlo je do turbulencija u njegovu daljnjem djelovanju jer je HRT reagirao pa on to s njima najprije mora riješiti – rekao nam je Bilić u telefonskom razgovoru, a Krešo potvrdio: “Upravo tako, ne mogu potvrditi daljnje djelovanje dok ne razgovaram s uredništvom.” Nakon toga dobili smo i komentar urednika “Potjere” Igora Grkovića: – Njemu nitko ne brani da se politički angažira, ali bi u tom slučaju morao zamrznuti status na televiziji. Svakako bismo voljeli da je s nama, ali mora vidjeti sa strankom je li potrebno da se pojavljuje u kampanji i na listama.

 Podsjetimo, u nedavnom razgovoru nakon tiskovne konferencije gdje je čelnica stranke Katarina Peović obznanila da se lovac nalazi na njihovoj listi, on nam je otkrio kako je do tog došlo: "Jučer sam razgovarao s ovima iz RF-a i pitali su „Možemo te staviti na listu?“, rekao sam: „Možete“. Nisam stigao to ni reći ženi – kazao je. Ipak, oprezno se Sučević-Međeral ograđuje rekavši da će njegova kandidatura opstati, ako se izbori raspišu do kraja mjeseca, ali da se na period nakon toga ne obvezuje daljnjim političkim angažmanom.

krešimir sučević međeral
1/7

U nedavnom razgovoru s njegovim kolegom iz Potjere, Mladenom Vukorepom, saznali smo kako on gleda na njegovo političko aktiviranje.

– Iznenadilo me njegovo aktivno uključenje u politiku premda je i prije pokazivao simpatije prema toj političkoj opciji. Izgleda da se stanje u Hrvatskoj vraća u „normalu“ s obzirom na teme kojima se političari opet bave – objašnjava i na naše pitanje smatra li da će zbog toga Krešo imati problema na HRT-u vješto odgovara: “Iskoristit ću najčešći odgovor u ‘Potjeri’ – dalje”. O ostalim kolegama s HRT-a, poput urednice Karoline Vidović Krišto isto se priča jer je osvanula kao nezavisna kandidaktinja Domovinskog pokreta, a kako neslužbeno doznajemo urednica i novinarka je uzela neplaćeni dopust na HRT-u.

Ovo su najtragičnije prometne nesreće u kojima su poginuli poznati

Komentara 14

KE
keckin37
19:08 29.05.2020.

Uplasio se. Zna da nece nista osvojit na izborima, pa se drzi sigurnog HRT. Ali ga svakako treba izbacit sa HRT jer se otkrio. To znaci da nije nepristran.

DU
Duslikr
20:01 29.05.2020.

Malo se preračunal i potjerao sam sebe...

DU
Deleted user
09:16 30.05.2020.

Neka se okuša na izbirima preko granice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije