Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA

Poznati hrvatski glumci u filmovima studenata VERN'a oduševili publiku

Foto: PROMO
1/8
11.06.2019.
u 23:21

Među gostima u publici našle su se mnoge poznate osobe kao što je Miroslav Ćiro Blažević, gitarist Parnog Valjka Marijan Brkić, redatelj Vinko Brešan i glumac Sven Medvešek.

Premijera četiri studentska kratkometražna filma jučer je održana u zagrebačkom kinu Tuškanac, a glavni glumci bili su neki od najboljih hrvatskih glumaca - Goran Grgić, Sven Medvešek, Jadranka Đokić, Iva Mihalić, Slavko Juraga te Nadežda Perišić – Radović.

Filmovi "F60.3", "Dijagnoza", "Posljednja piletina" i "NZG" filmovi su studenata preddiplomskog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje koji se izvodi na Veleučilištu VERN', snimljeni u sklopu nastave uz mentorstvo. Studenti već od druge godine studija uz mentorsku podršku snimaju kratkometražne igrane filmove i stječu primjenjiva praktična znanja.

"Studentski filmovi, koji su većinom rezultat rada studenata druge godine FTMO-a pod mentorstvom njihovih predavača, i u kreativnom i u profesionalnom smislu na razini su koja vjerujem potvrđuje izvrsnost samoga studija i opravdanost ovakvog javnog predstavljanja", istaknula je dr. sc. Ozana Ramljak, voditeljica VERN'ovog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje.

Riječ je o studiju koji obrazuje i osposobljava stručne kadrove za rad i oblikovanje sadržaja u određenim segmentima kreativnih industrija - film, televizija, multimedijske platforme, kompjutorske igre, koji su utemeljeni na kreativnim audiovizualnim, multimedijskim i transmedijskim praksama.

Među gostima u punoj kino dvorani pljeskom su mlade podržali mnogi filmski autori, ali i poznate osobe kao Miroslav Ćiro Blažević, gitarist Parnog Valjka Marijan Brkić, redatelj Vinko Brešan, glumci Sven Medvešek, Slavko Juraga, Goran Grgić te mnogi drugi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije