Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREIRANO SRCEM

Poznate Hrvatice nosile humanitarnu modnu reviju u organizaciji Ministarstva turizma i HTZ-a

Humanitarna modna revija Kreirano srcem
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/9
04.11.2018.
u 11:54

Htjeli smo dati obol društvu i humanitarnom revijom pomoći udrugama Dar iz Osijeka, koja se brine o mališanima s dijagnozom autizma te nevladinoj udruzi HURID – kazala je Barbara Mesić, glavna savjetnica misntra turizma i inicijatorica projekta.

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica organizirali su u zagrebačkom muzeju Mimara humanitarni modni događaj pod nazivom „Kreirano srcem“.

Svakih nekoliko godina imamo kolekciju naših uniformi koje naši animatori nose na svim svjetskim sajmovima gdje se Hrvatska prezentira. Ove godine raspisali smo natječaj s idejom da se naprave haljine koje će biti razglednice Hrvatske, dakle da imaju motive Slavonije, Istre, Dalmacije... Na natječaju je pobijedio modni dvojac ELFS i odlučili smo napraviti i korak dalje. Htjeli smo dati obol društvu i humanitarnom revijom pomoći udrugama Dar iz Osijeka, koja se brine o mališanima s dijagnozom autizma te nevladinoj udruzi HURID – kazala je Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma i inicijatorica projekta. 

 

Riječ je o  nevladinoj udruzi koja okuplja stručnjake u području rane intervencije i provodi znanstveno utemeljene programe koji doprinose dobrobiti mlađe djece s biološkim ili socijalnim rizikom i kvaliteti života njihovih obitelji dok udruga DAR iz Osijeka okuplja i pomaže četrdeset djece s dijagnozom autizma.

Na samo jednu večer i to s humanitarnim razlogom, dvadeset i dvije dame iz hrvatskog javnog života, zaslužne građanke i ambasadorice projekta „Kreirano srcem“, redom novinarke, političarke, glumice, voditeljice, sportašice i znanstvenice, zamijenile su svoje radne cipele onim manekenskim te kao prave ambasadorice Hrvatske i hrvatskog turizma, predstavile najnoviju kolekciju turističkih uniformi Hrvatske turističke zajednice koju je kreirao modni dvojac Elfs. Među njima su bile i odvjetnica Jadranka Sloković, radijska voditeljica Ivana Mišerić, glumica i voditeljica Doris Pinčić,  novinarka i voditeljica Jelena Pajić,spisateljica i kolumnistica Milana Vlaović Kovaček, lifestyle blogerica Ella Dvornik, tekvandoistice Lucija i Ana Zaninović, najbolja hrvatska sprinterica Andrea Ivančević, glumica Ana Gruica Uglešić, plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac te televizijska i radijska voditeljica Barbara Kolar.

 

 

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
17:24 04.11.2018.

pa nisu sve Hrvatice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije