Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
paze na sebe

Poznate dame otkrivaju sve o navikama uljepšavanja

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
13.10.2018.
u 16:21

Sve više se koristi i PRP- revolucionarna terapija pomlađivanja matičnim stanicama iz vlastite krvi

Puder, ruž, rumenilo- bez čega ne izlazite iz kuće? Tko Vam “oduzima godine” raznim tretmanima? Poznate Hrvatice otkrivaju male tajne koje im pomažu da bi uvijek dobro izgledale.

Mladolika modna agentica Tihana Harapin- Zalepugin voli kozmetičke torbice te nosi čak dvije.

-Pošto nosim uglavnom velike torbe, one su mi sjajno pomoćno sredstvo da ipak znam gdje mi je što. U jednoj su elementi za castinge: metar, olovka, mali blokić, a baš čista kozmetička obavezno sadrži: melem, male škarice i pincetu, malu rašpicu, češalj i često lak za kosu pošto mi se kosa frčka moram ju nekako "zauzdati" i papirnate maramice. Kad odlazim na duži put stavim SOS kremicu, koja ratuje sa malim ranicama, porezotinama, herpesom i sličnim putnim nezgodama. Tablete protiv bolova uvijek su tu.

Ističe kako ne nosi dekorativne elemente osim MAC-ovog preparata s kojim prekrije „skoro uvijek crveni nos“ koji je i ljeti i zimi u toj nijansi.

-Melem je apsolutno potreba broj 1. Stavljam ga na usne, a ako zatreba dobro djeluje i kao zaštita od nepredviđenih manjih ozljeda.

Ne odlazi na nikakve tretmane te nema kozmetičara niti masera. Dva puta tjedno vježba yogu i mnogo hoda te se trudi spavati najmanje osam sati.

Energična pjevačica Indira Levak pak u kozmetičkoj torbici uvijek ima BB kremu, kompaktni puder i ruž. Na usne stavlja crvenu ili koraljnu nijansu tako da je jedan takav stick uvijek u njezinoj torbici bez koje ne izlazi iz kuće. Ne može zamisliti svakodnevicu bez korektora nazivajući ga “najboljim prijateljem koji joj sakrije umor u sekundi”.

Veliku pažnju pridaje samoj njezi kože tako da pazi da je uvijek dobro očišćena od šminke i nahranjena kremom. Ujutro stavlja laganu podlogu i malo rumenila i spremna je za dan. Otkriva tko joj još pomaže da dobro izgleda.

-Redovito odlazim na tretmane Med Visage u polikliniku Bagatin koji trenutno daje rezultate i moja koža lica ima bolji tonus i teksturu odmah nakon tretmana. Također za tijelo koristim Med Contour Multipower ultrazvučnu terapiju kojom oblikujem pojedine dijelove tijela. Rezultati su čudesni., tvrdi Indira.

Televizijska i radijska voditeljica Barbara Kolar također ističe „svemogući Melem“:

- Iskreno, zapravo imam torbicu s lijekovima za “prvu pomoć” u kojoj se usput nalazi Melem i krema za ruke. Pravu kozmetičku torbicu nosim u rijetkim slučajevima kad sam privatno našminkana pa računam da će to nekada trebati malo popraviti i onda je unutra sve što možete zamisliti.

Na pitanje bez kojeg kozmetičkog proizvoda nikako ne može zamisliti život odgovara:

-Mogu bez svih, ali ne želim, haha. Iznimno mi je važno dobro sredstvo za skidanje šminke jer je uklanjanje televizijskog make – up-a ozbiljan posao, kao i kvalitetna hranjiva krema jer imam suhu kožu, a i poneku godinicu., kaže lijepa voditeljica i nastavlja o važnosti čišćenja lica.

-Redovitost u nanošenju reparativne kozmetike (krema oko očiju, serum i hidratantna ili hranjiva krema) je vjerojatno ono čime se mogu pohvaliti. Nikad nisam otišla na počinak bez temeljitog čišćenja lica. Obožavam i kojekakve kremice za tijelo - danju one s mirisom omiljenog parfema, noću neke sa “zadacima”.

Barbara tvrdi kako ne koristi usluge kozmetičkih salona, te da su profesionalne intervencije uložene u njezin izgled svedene na posjete frizeru s ciljem prikrivanja izdajničkog sijedog izrasta, te manikuru i pedikuru uz nanošenje trajnog laka jer nema osobito kvalitetne nokte, a s tim tretmanom joj nokti nekoliko tjedana izgledaju uredni i lijepi, zaključuje Kolar.

Bivša pjevačica, danas event i PR menadžer Lana Mihić kaže kako nije tip osobe koja popravlja make-up tijekom dana ali da ne izlazi iz kuće prije nego nanese Reviderm Lip plumper za kojeg kaže da ima ugodnu teksturu i čini usne punašnijima.

-Na ljeto ponesem sa sobom Laura Mercier puder u prahu ali imam ga u torbici i preko zime, pogotovo kad idem na evente gdje bude dosta fotografiranja. Obožavam make up, imam preko 40 kistova i šminke kao prosječni vizažist pa uživam u tih svojih 5 minuta ujutro. Favoriti u mojoj torbici su svakako Lagerfeld lip balm, Loreal Paradise maskara, Benefit Hoola bronzer i Maybeline eraser za podočnjake.

Hvali „Žutu kremu“ hrvatske proizvodnje Radovan Petrović.

-Žuta krema mi je SOS jer je koristim skoro za sve na koži, ako je suha, upaljena, kad nemam druge skidam i šminku sa njom. Sad koristim i njihove kreme za lice Sache jer su potpuno prirodne što mi odgovara.

O njezinim tretmanima za pomlađivanje brine isključivo ekipa iz Nevia centra jer su, kako kaže, profesionalci koji znaju sve o njezi kože. U istim salonima radila je mezoterapiju, redovito ih posjećuje za mikrodermabraziju lica i PRP; sve popularniji tretman u Hrvatskoj.

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama revolucionarna je metoda kod koje liječnik upotrebljava minimalnu količinu krvi za pomlađivanje kože.

Uzimaju se ključne stanice i proteini koji se nalaze u krvi te se ponovno ubrizgavaju u kožu čime se pospješuje obnova kože i potkožnog tkiva.

Dio krvi koji se koristi, a po kojem je metoda dobila ime, je PRP (Platelet Rich Plasma) ili u prijevodu - plazma bogata trombocitima. Budući da se kod ovog tretmana koristi vlastita krv, ne unose se sintetičke tvari i ne postoji mogućnost nuspojava te su brojne pacijentice botox i hijaluron zamijenile upravo ovom metodom.

Lanu u spomenutom salonu također već godinama savjetuju proizvode koje koristi u kućnoj njezi.

-Posebno sam fan njihovih personaliziranih 4D mezoterapijskih tretmana. Imaju instantni efekt jer cure odabiru i kombiniraju koktele aktivnih sastojaka prema trenutnom stanju i problematici moje kože i malo bi bilo reći da sam zadovoljna rezultatima, zaključuje direktorica PR firme „Klinka“ Lana Mihić.

 

Komentara 2

SC
schwertransport
16:51 13.10.2018.

Lana Klinvor....mmmmmm koliko sam hrkica bacio na nju

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
01:19 14.10.2018.

Bravo Slavonko !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije