Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje rukometna groznica

Poznata lica otputovala u Egipat: 'Uvedene su stroge mjere, stalno se testiramo, a i kretanje je ograničeno'

Foto: RTL
1/3
12.01.2021.
u 15:20

Prva utakmica hrvatske reprezentacije na programu je u petak od 18 sati (u 16:45 počinje emisija „Vrijeme je za rukomet“), kad se izabranici Line Červara susreću s Japanom, a utakmicu će komentirati RTL-ov Filip Brkić te sukomentator Nikša Kaleb, dok će se s terena javljati Ines Goda.

Od 13. siječnja na RTL-u kreće Svjetsko rukometno prvenstvo za muškarce koje se održava u Egiptu, a upravo domaćini otvaraju utakmicom protiv Čilea. Prijenos je od 18 sati na RTL2, i to je samo jedna od više od 50 utakmica koje će sportski zaljubljenici moći pratiti na RTL-u, RTL2 te na online platformi RTLplay, sve do završetka prvenstva, 31. siječnja.

Prva utakmica hrvatske reprezentacije na programu je u petak od 18 sati (u 16:45 počinje emisija „Vrijeme je za rukomet“), kad se izabranici Line Červara susreću s Japanom, a utakmicu će komentirati RTL-ov Filip Brkić te sukomentator Nikša Kaleb, dok će se s terena javljati Ines Goda. Prvenstvo je specifično i po tome što se prvi put odvija pod strogim epidemiološkim mjerama, no Kaleb ističe da je već isplanirao kako će mu izgledati dani u Egiptu.

Foto: RTL/Screenshot

Nije me strah korone jer su uvedene stroge epidemiološke mjere, stalno se moramo testirati, a i kretanje je ograničeno. Posložio sam u glavi raspored ustajanja, treninga, priprema za utakmicu, čitanja knjiga i prijenosa utakmica“, pojašnjava proslavljeni hrvatski rukometaš koji u ulozi komentatora ima već puno iskustva pa kaže i da priprema za prvenstvo izgleda tako da uglavnom prati nove igrače.

„Rukometno znanje i iskustvo imam, rukomet je uvijek isti, samo su igrači novi. Komentiram kako mi dođe u trenutku, nekakva situacija ili potez me asociraju na nešto pa onda to i kažem, a ispadne često smiješno“, otkriva Kaleb koji je gledateljima dobro poznat po svojim simpatičnim komentarima i usporedbama.

U zagrebačkom studiju sva zbivanja u Egiptu pomno će pratiti voditelj Marko Vargek te komentatori Petar Metličić, Drago Vuković i Goran Šprem. Oni će u emisiji „Vrijeme je za rukomet“ analizirati utakmice, igrače te donositi i drugu stranu rukometa. Nakon kratke pauze, u ulogu komentatora vraća se Goran Šprem i priznaje – ne može biti sretniji zbog toga!

Foto: RTL/Screenshot

„Jako se veselim što se vraćam, veselim se druženju s dečkima koje sam prošle godine pratio preko ekrana. Bili su odlični pa vjerujem da će biti tako i ove godine. Nadam se da ćemo biti dinamični i zabavni, a nadam se i da će nam igra naših reprezentativaca dati motiva za veselje“, kaže Šprem i dodaje kako vjeruje u dobar plasman hrvatske reperezentacije. Ipak, s oprezom dodaje:
„Zbog korone se može dogoditi da se pola ekipe razboli i da ne mogu igrati igrači koji su bili u prvom planu. Teško je i stručnim stožerima svih reprezentacija jer ne znaju što ih čeka pa bi se moglo dogoditi da na kraju pobjede oni koji su imali najviše zdravih igrača. Najveća mi je želja da naši dečki razvesele Hrvate u ova čudna i teška vremena, da sport donese radost i veselje. Siguran sam da će igrači imati na umu sve one za koje igraju u domovini i koje žele razveseliti“, kaže Šprem osvrćući se na nedavne potrese u Banovini. Slaže se s njim i Petar Metličić koji vjeruje da će im baš ta želja da svojim rezultatom razvesele naciju biti motiv više.

„Mi smo mala zemlja koja je uvijek složna kad to treba biti, stisnemo kad je najteže i osjeća se taj domoljubni naboj. Oni kao sportaši, jasno, imaju motiv da pobjede, ali bi im situacija u zemlji definitivno mogla biti motiv više“, kaže Metličić. Što se pak očekivanja od Kauboja tiče, Metličić smatra da je prošlogodišnje srebro na Europskom prvenstvu dignulo ljestvicu jako visoko.
„Prije tog prvenstva svi smo bili suzdržani jer su raniji rezultati bili lošiji. Ali sada su očekivanja ipak jako visoko jer ova reprezentacija to može i mora“, poručuje Metličić.

Hoće li rukometni reprezentativci donijeti veselje u domovinu, gledatelji mogu pratiti uz program RTL-a te uz online platformu RTLplay od 13. do 31. siječnja! Vrijeme je za rukomet – samo na RTL-u!

Foto: RTL/Screenshot

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar savskokupališteZagreb
savskokupališteZagreb
15:30 12.01.2021.

Dosadili su.

DU
Deleted user
16:22 12.01.2021.

Filip Brkić?Bogami,taj je ima strašnu vezu za posa!Srića pa tv ima "mute"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije