Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedva čekamo

Poznat je redoslijed izvođača na Dori!

Foto: Emica Elvedji, Dusko Jaramaz, Ivo Cagalj/Pixsell
1/3
18.02.2020.
u 10:45

Za 12 dana će na pozornicu u Opatiji zapjevati 16 izvođača koji će probati odnijeti pobjedu i predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.

Ostalo je još 12 dana do održavanja Dore 2020. Opatijska sportska dvorana Marino Cvjetković tek treba krenuti u izgradnju pozornice, a izvođači pomalo privode kraju pripreme za hrvatski izbor za Eurosong.

 Hrvatska radiotelevizija objavila je redoslijed nastupa izvođača za subotu 29. veljače. 

  1. Elis Lovrić – Jušto
  2. Bojan Jambrošić – Više od riječi
  3. Edi Abazi – Coming home
  4. Zdenka Kovačiček – Love, Love, Love
  5. Alen Vitasović & Božidarka Matija Čerina – Da se ne zatare
  6. Đana – One
  7. Aklea Neon – Zovi ju mama
  8. Nikola Marjanović – Let’s forgive
  9. Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe – Vrati se iz Irske
  10. Marin Jurić Čivro – Naivno
  11. Lorena Bućan – Drowning
  12. Indira – You Will Never Break My Heart
  13. Jure Brkljača – Hajde nazovi me!
  14. Colonia – Zidina
  15. Mia Negovetić – When it Comes to You
  16. Damir Kedžo – Divlji vjetre

Podsjetimo, Nakon što je objavljeno tko su finalisti ovogodišnje Dore, javili su se i oni koji su nezadovoljni izborom. Jedna od njih je i Alena Nezirević-Anezi, koja je uz Gordana Dizdarevića Grka napisala pjesmu “Radoznala b.” i nije prošla.

– Polovica je pjesama na engleskom?! Kad je već tako malo pjesama na hrvatskom, drago mi je da ovogodišnji Istrijani Alen i Elis barem pjevaju na čakavštini – kazala je Anezi

Kako doznajemo s HRT-a, za ovogodišnju Doru stigla je ukupno 181 prijava, a o njima je odlučivao stručni ocjenjivački sud u sastavu: Zlatko Turkalj (HRT), Dinko Komadina (HRT), Željko Barba (Hrvatsko društvo skladatelja), Tomislav Mrduljaš (Hrvatsko društvo skladatelja), Ivana Vrdoljak Vanna (HGU), Branimir Jovanovac (HGU) i Tomislav Štengl (HRT). Zanimljivo je da su pjesme većinom pisali domaći autori, a jedino Mia Negovetić supotpisuje pjesmu “When It Comes To You” s grupom autora iz Švedske. Lorena Bućan lani je bila jedno od najvećih iznenađenja, a ove godine ponovno na pobjedu ide uz Huljića. No, za razliku od prošle godine, kada joj je pjesmu pisao Tonči Huljić, autor je ovogodišnje pjesme “Drowning” Ivan Huljić. Na ovogodišnjoj Dori natjecat će se i Mihaljevići. Branimir Mihaljević potpisuje pjesmu “You Will Never Break My Heart” za Indiru Forzu, a Mario Mihaljević “Love, Love, Love” za Zdenku Kovačiček.

Na Dori nastupaju i dvije kantautorice – talentirana Osječanka Dorotea Zovko alias Aklea Neon predstavit će svoju pjesmu “Zovi ju mama”, a Elis Lovrić nakon prošlogodišnjeg zapaženog nastupa ove godine pjeva pjesmu “Jušto”. Inače, Elis je na Doru uskočila kao zamjena za Gorana Karana, koji je odustao od nastupa nakon što se otkrilo da je pjesma “My legacy iz love” već izvedena. Svoj debitantski nastup na Dori imat će i talentirani Edi Abazi, o kome smo nedavno pisali zbog optužbi Jerka Marića, koji je kazao kako je uložio vrijeme i novac u karijeru mladog Edija, a on je zatim prešao k Srđanu Sekuloviću Skansiju, koji mu je napisao pjesmu “Coming Home”, s kojom će nastupiti na Dori. 

Ivana Banfić, Minea i Ella posjetile su nas u studiju i otpjevale svoje najveće hitove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije