Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNA SEZONA

U kvizovima HRT-a u mjesec dana natjecatelji osvojili pola milijuna kuna

Fabijan, Miljenka i Tvrtko
Foto: Krasnodar Peršun/HRT
1/5
04.12.2017.
u 14:04

U završnoj se potjeri najviše istaknuo 21-godišnji Fabijan Čorak, koji je, prema riječima lovca Deana Kotige, jedan od naših najperspektivnijih mladih sudionika kvizova, a urednik Potjere Igor Grković je izjavio da se budućnost kviza zove Fabijan!

U kvizovima Hrvatske radiotelevizije (HRT) Potjera i Šifra mladi su kvizaši u trima navratima tijekom nešto više od mjesec dana osvojili pozamašne iznose – ukupno gotovo pola milijuna kuna. Krajem listopada u uzbudljivoj igri u kvizu Šifra student geografije i povijesti Tvrtko Pleić iz Donjega Miholjca otvorio je pitanje za pola milijuna kuna. Iako je kući otišao sa 125 tisuća kuna, u igri punoj preokreta postao je treći natjecatelj Šifre koji je otvorio polumilijunsko pitanje.

Tvrtko Pleić mladi je Slavonac koji stanuje u HRT-ovu susjedstvu, u studentskom domu u zagrebačkom Cvjetnom naselju te nije početnik u kvizovima. „HRT-ove kvizove rado gledam jer su dinamični i zanimljivi, a smatram da su popularni i radi sjajnih voditelja – Tarika Filipovića i Joška Lokasa. Inače smatram da je opća popularnost kvizova rezultat popularnosti tzv. pub-kvizova, ali i obrazovne uloge koju imaju, osobito na javnoj televiziji”, istaknuo je Tvrtko Pleić te otkrio kako će osvojeni iznos uložiti u nastavak obrazovanja i prekooceansko putovanje na koje je oduvijek želio poći, ali i na neke sitnice koje mladi vole.

Nevjerojatno napeto bilo je i 16. studenoga u 556. izdanju Potjere koje je završilo pobjedom tročlane ekipe koja je lovcu uspjela pobjeći s čak 240 tisuća kuna, što je u pet sezona toga HRT-ova kviza jedan od najviših osvojenih iznosa. U pobjedničkoj ekipi bili su Ivana Lovrek, magistrica filozofije i pedagogije iz Osekova, Branko Bešenić, časnik Oružanih snaga Republike Hrvatske iz Koprivnice te student Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu Fabijan Čorak.

Svoju završnu potjeru nisu odigrali potpuno usklađeno, ali su dobro iskoristili gotovo sve lovčeve pogreške vraćajući ga pritom nekoliko puta po korak unatrag. U završnoj se potjeri najviše istaknuo 21-godišnji Fabijan Čorak, koji je, prema riječima lovca Deana Kotige, jedan od naših najperspektivnijih mladih sudionika kvizova, a urednik Potjere Igor Grković je izjavio da se budućnost kviza zove Fabijan!

Fabijan Čorak, koji je još u vrtiću pamtio glavne gradove država kaže da je osjećaj itekako dobar i to ne samo zbog novca: „Osjećam se sjajno zbog barem dvije stvari: činjenice da je to nešto što sam zapravo uprihodio samostalno i činjenice da mi je takozvano beskorisno znanje bilo korisno. Kvizovi su odličan način za iskazivanje naučenog.“

„Prvi su televizijski kvizovi koje sam gledao bili Upitnik i Tko želi biti milijunaš, no nemojte misliti da sam bio neko čudo od djeteta i da sam sa šest-sedam godina znao odgovarati na postavljana pitanja. Gledao sam valjda i sve kasnije televizijske kvizove koji su se kod nas prikazivali, ali nije da sam bio zagriženi obožavatelj“, otkriva nam Fabijan Čorak i zaključuje kako za uspjeh na kvizu treba biti stalno zainteresiran za stjecanje novoga znanja. „Kad uočite neki zgodan podatak, pokušate ga povezati s onim što već znate i uklopiti ga u postojeće umne okvire. Tako se polako izgrađuje baza“, poručuje Zagrepčanin Fabijan Čorak.

Pothvat studenta Tvrtka Pleića krajem studenoga uspjela je ponoviti i psihologinja Miljenka Ivec iz Novoga Marofa u petnaestom ovosezonskom izdanju HRT-ova kviza Šifra otvorivši također pitanje za pola milijuna kuna. U razmjerno kratkom vremenu uspjela je ponuditi točne odgovore na svih petnaest postavljenih pitanja i doći do polumilijunskog zadatka. Odustala je na vrijeme i kući odnijela 125 tisuća kuna. „Od malena volim i pratim kvizove na Hrvatskoj radioteleviziji, Kviskoteku nisam propuštala, a ni Diplomac, Izazov i Upitnik, uglavnom sve kvizove koji su se prikazivali. Čim sam napunila 18 godina, prijavila sam se na kvizove Najslabija karika i Tko želi biti milijunaš. Volim se natjecati, najprije sama sa sobom, provjeravati svoje znanje i kako ne volim javne nastupe, kvizovi su prilika da se izložim i vježbam ono u čemu se ne osjećam najugodnije“, otkrila nam je Miljenka Ivec, koja novac namjerava potrošiti na putovanje. Šire gledateljstvo pamti ju i po uspješnim nastupima u popularnim HRT-ovim kvizovima Najslabija karika i 1 protiv 100 u kojem je uspjela osvojiti više od 200 tisuća kuna i time se svrstati među najuspješnije sudionike kvizova na Hrvatskoj radioteleviziji.

VIDEO: Kamo su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a

Komentara 2

KO
kotej
14:23 04.12.2017.

Ali neustavnim naplačivanjem pretplate hrt zaradio 49500000 kuna ovaj mjesec ...

KO
kotej
14:23 04.12.2017.

Ali neustavnim naplačivanjem pretplate hrt zaradio 49500000 kuna ovaj mjesec ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije