Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potjera

U zadnjoj sekundi natjecatelji ostali bez 161.000 kn, ovo pitanje ih je dokrajčilo

Foto: HRT Screenshot
1/5
24.11.2017.
u 08:32

Lovac Krešimir Međeral Sučević uspio je u posljednjoj sekundi "Potjere" odgovoriti točno na pitanje u kojoj je državi poslije Drugog svjetskog rata veliku ulogu imao Zhou Enlai?

Napeto je bilo sinoć u HRT-ovom kvizu "Potjera" i do, doslovno, zadnje sekunde bilo je neizvjesno.

Naime, četvero natjecatelja, Denis, Luka, Gordana i Krunoslav do završne potjere skupili su iznos od 161 tisuću kunu i u završnoj potjeri uspjeli su odgovoriti točno na 14 pitanja, lovac Krešimir Međeral Sučević imao je zadatak biti bolji od njih. I to mu je uspjelo u zadnjoj sekundi.

Točno je odgovorio na ovo pitanje koje mu je postavio voditelj kviza Tarik Filipović: U kojoj je državi poslije Drugog svjetskog rata veliku ulogu imao Zhou Enlai? U posljednjoj sekundi Međeral Sučević je odgovorio Kini, a natjecatelji su se počeli hvatati za glavu kad su shvatili da im je u zadnjoj sekundi izmaklo 161 tisuća kuna. 

Pogledajte gdje su i što rade nakad poznate TV voditeljice i urednice

Komentara 4

CR
crocro
08:52 24.11.2017.

Kada Tarik čita pitanja takmičarima onda čita usporenije i s većim razmacima a kada na kraju čita pitanja lovcu, pitanja čita brže i s manjim razmacima. Ta zadnja sekunda nije odlučila samo jučer, to se događalo bezbroj puta, i upravo te zadnje 2-3 sekunde mogle su se neutralizirati da ih je Tarik brže čitao kao što to radi lovcu. Tarik očito brže čita i takmičarima, ali samo onda kada se radi o malom novčanom iznosu i kada se radi o malom broju točnih odgovora takmičara, pa eto tako želi pokazati da se brine za takmičare da uspiju. A zapravo je cilj da takmičari ne uspiju. Ja ne znam tko još nije zapazio način čitanja pitanja od strane voditelja kviza Tarika. Ne čita jednakom brzinom takmičarima i lovcu. A kada vidi da se radi u velikom iznosu koji bi mogli dobiti takmičari a lovac ne zna odgovore onda pokazuje toliki prijezir prema lovcu da nije lijepo gledati. Iz toga se zaključuje da od svakoga gubitka takmičara imaju korist i voditelj i lovac. Ali voditelj treba biti potpuno objektivan i pravedan a ne takmičarima čitati sporije i s dužim razmacima a lovcu brže i s kraćim razmacima. To su stotinke koje odlučuju pa tako pobjede ili porazu u zadnje 2-3 sekunde su vrlo upitne i uvjeren sam da su se porazni ponekad dogodili upravo zbog načina čitanja pitanja.

QW
qwertz
09:10 24.11.2017.

@crocro Ne, nije to zato što bilo tko nekom nešto želi bolje/lošije nego treba malo razmisliti i shvatiti da je to zbog formata kviza! Naime prvo odgovaraju takmičari. Da,znamo, i njima je bitno što više odgovoriti no jedno je činjenicaa - njima "ne gori pod nogama!" Teško se prisiliti čitati "ko navijen" kad znaš da oni ništa ne "love" u tom trenutku, ja se probam stavit na mjesto voditelja i čitao bi brzo kako i Tarik čita svima, ali ne i "luđački". A lovac, mrzili ga vi ili ne, njemu je bitna svaka stotinka u trenutku kad vidi da mu je "naknap" i zato i je kviz zanimljiv. Želim reći - normalno je da u kritičnim trenucima Tarik lovcu čita najbrže što može i fanatično, to je takav kviz s takvim formatom upravo to čini kviz interesantnim i "navijačkim" i to takmičari moraju prihvatiti kao takvo.

TR
True
09:27 24.11.2017.

Takmičari??? E, svatko osnovnu završi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije