Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrhunac komentara

Posljednja epizoda Generala: 'Ovo je toliko loše da nije zaslužilo ni Zlatnu malinu'

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
28.01.2020.
u 08:49

Sinoć je emitirana posljednja epizoda Generala, serija autora Antuna Vrdoljaka za koju je i Programsko vijeće HRT-a zaključilo da je upitne kvalitete.

Jučer smo na HRT-u mogli pogledati posljednju epizodu Vrdoljakova "Generala", a kako nalaže tradicija na društvenim mrežama, komentara pojedinaca o scenama rata i dijalozima među glumcima nije nedostajalo.

"Bokte, ova dva četnika su u 10 minuta ispili flašu rakije", jedan je od komentara na Twitteru, a neki su iz ironije počeli tugovati što ponedjeljkom navečer više neće biti omiljene zabave.

"Zbogom #GeneralHRT. Ponedjeljak više nikada neće biti isti", napisao je korisnik, a drugi je pak zahtijevao nastavak: "Mora bit' nastavak, mora! Ovo ne može biti kraj", komentirala je Twitter zajednica.

"Ovo je toliko loše da nije zaslužio ni Zlatnu malinu", kaže jedan komentator.

Drugi se pak opet našalio: "Humoristična serija General samo treba ubaciti sve ove tweetove umjesto titlova i bit će to OK onda".

Gledatelji su na Twitteru toliko očarani remek-djelom od serije da su ironično zatražili Oscara za Vrdoljaka.

 

Naravno, uslijedio je tu i komentar na logički propust u razvoju odnosa Dunje i Gotovine.

Podsjetimo, novoizabrani predsjednik Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT) Zdravko Kedžo poručio je u ponedjeljak kako želi da to tijelo HRT-a popravi svoj položaj i ulogu unutar HRT-a te da se podigne kvaliteta programa.

Upravo zbog silnih reakcija na društvenim mrežama nakon svake epizode "Generala", član Programskog vijeća Stipe Alfier, među inim, upozorio je na korištenje vanjske produkcije za neke emisije za koje smatra da je mogu snimiti i zaposlenici HRT-a. Upitao je i je li tko, zbog činjeničnih pogrešaka, pogledao seriju „General” prije nego što je počelo njezino emitiranje na HTV-u. Također, upitao se je li netko pogledao prije emitiranja novu dokumentarnu seriju „Predsjednik” autora Miljenka Manjkasa i Gordana Malića. „Zar mi nemamo u kući ljude koji su o prvom hrvatskom predsjedniku u stanju napraviti dokumentarni serijal od deset epizoda”, rekao je. 

Napominjući kako primjedbe za seriju „General” uglavnom stoje, član Vijeća Ivica Lučić rekao je da je pogledao prvu epizodu serije „Predsjednik” i nije mu jasno što bi u njoj bilo problematično da bi se govorilo o neobjektivnom pristupu predsjedniku Tuđmanu. Smatra da je ta dokumentarna serija prilično uravnotežena, nije dosadna te je napravljena vrlo korektno. Ravnatelj poslovne jedinice Program HTV-a Renato Kunić rekao je da je serija „General” ispala tako kako jest, a nitko nije s njom sretan. Ocijenio je da scenarij nije dobar, a tekst je katastrofalan. No nisu mogli ići u sudske sporove zbog raskidanja ugovora.

Ključne riječi

Komentara 83

KU
Kultura
09:31 28.01.2020.

Zivjela Hrvatska! Zivjela pobjeda u domovinskom ratu!

DU
Deleted user
09:07 28.01.2020.

večernji citira random ljude sa twitera koji imaju 7 (sedam!) pratitelja i onda kao užario se TW. Užarili ste se vi od bijesa jer film ima poruku i govori o traktorijadi i hrvatskoj pobjedi...E, to vama smeta a ne boca jane ili čega već na stolu. Smiješni ste i sa guštom sam gledao Generala znajući kako svaki pravi ljevičarski trol mora gledati da bi ujutro srao po TW...treba se sendvič zaraditi.

JU
Jure1991
10:20 28.01.2020.

Smeta general, smeta hrvatska vojska, smeta, Domovinski rat, smeta Hrvatska. Prozirni ste jako. Uživam u vašoj količini patnje, kmećanju i cviljenju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije