Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potresom pogođeno područje

Poruka Tereze Kesovije nakon posjete Banovini: Institucije, probudite se

Foto: FIBA/Screenshot
1/7
21.09.2022.
u 08:00

Današnji dan bio je prekratak za obići sve što sam namjeravala ali uskoro se opet vraćam, napisala je pjevačica na Instagramu.

Poslije snažnog potresa koji je krajem 2020. godine pogodio Banovinu pjevačica Tereza Kesovija je obišla Petrinju i okolno područje te s prijateljicom pomogla stanovnicima koji su ostali bez svojih domova.

- Kuća je jedno, dom je drugo. Oni su izgubili domove. Kuću je lako sagraditi. Imam iskustvo u Domovinskom ratu… Prijateljica i ja skupile smo gumene čizme, stvari za djecu, deset kila pohanih bataka... - ispričala je pjevačica nakon posjeta Banovini gdje je posjetila jedno hrvatsko, srpsko i jedno romsko selo te je priznala da nije mogla zaustaviti suze slušajući priče ljudi koji su ostali bez svog doma. Iako će uskoro biti dvije godine od razornog potresa kuće i dalje nisu obnovljene, a veliki dio stanovnika još uvijek je smješten u kontejnerskom naselju u Petrinji i čeka ih još jedna zima u neadekvatnom smještaju, a Tereza Kesovija nedavno je opet posjetila ovaj kraj u kojem je stekla brojne nove prijatelje

 

 

- Na kraju dana mogu reći da sam umorna ali neizmjerno sretna. Obići prijatelje koje sam stekla u njima teškim vremenima i zagrliti ponovno Branku Bakšić Mitić, ženu koja svim svojim srcem i dalje nesebično daje sebe i pomaže stanovništvu Banovine. Današnji dan bio je prekratak za obići sve što sam namjeravala ali uskoro se opet vraćam. I moram ponovno reći, institucije, probudite se - poručila je glazbenica. 

VIDEO Britanci su pokazali da će monarhija trajati, a Charles mora nastaviti kraljičinu politiku

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije