Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORIGINAL

Popovićeva slika na kojoj je razgolićena Severina bezuspješno se prodaje već godinu dana

saloma
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
10.10.2020.
u 13:58

- Slika je darovana jednoj osobi. To je slika s izložbe prije deset godina kad je Severina imala performans u Mimari. Bila je dar, a kako je poslije završila u prodaji, ne znamo. S tim da bi trebalo autorizirati sliku i vidjeti je li original, odnosno da nije falša, kazao je Zoran Škugor

Prodavatelj umjetnina požalio  se kako već godinu dana bezuspješno pokušava prodati uokvirenu fotografiju Severine, kako tvrdi, s certifikatom, koju je snimio akademski slikar Dimitrije Popović kao biblijsku raspuštenicu Salomu prije deset godina. Kako piše 24 sata, za sliku traži 7000 kuna, a oglašena je na internetu. Prodavatelj umjetnina kazao je kako je slika original, te da je prije dvije godine kupio u galeriji Divila. 

- Slika je darovana jednoj osobi. To je slika s izložbe prije deset godina kad je Severina imala performans u Mimari. Bila je dar, a kako je poslije završila u prodaji, ne znamo. S tim da bi trebalo autorizirati sliku i vidjeti je li original, odnosno da nije falša. Jer Dimitrija Popovića često falsificiraju, komentirao je menadžer Zoran Škugor, koji Popoviću radi marketing preko 30 godina.

saloma
1/6

Sevina želja je bila da Popoviću pozira kao Marija Magdalena, no slikar ju je vidio kao Salomu, što je ona s oduševljenjem prihvatila.

- Saloma je bila nesretna u ljubavi, ponižena je kao žena, a njezina je nesreća tim veća što ju je i majka podržavala u tom naumu. Tuđa nesreća nikoga ne može usrećiti, ali Salomu je na stravičan čin nagnao očaj. U očaju žene rade očajničke poteze kojih nisu svjesne jer su bolesne od ljubavi, a to razumijem, kazala je tada Severina. 

 

Ključne riječi

Komentara 18

NE
nečešrazbojniče
14:07 10.10.2020.

Tko će kupiti sliku kada je film beslatan.

GO
Gorann
14:08 10.10.2020.

S nestrpljenjem očekujem ovaj članak, već rano jutros je bio u 24 sata.

IM
Inmerps mod aZ
14:06 10.10.2020.

Trziste umjetnina u Bugarskoj je izgleda u padu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije