Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modni vikend

Pomahnitale princeze na plaži Zlatni rat u Bolu

Vinko Filipic
Željko Lukunić/Pixsell
25.06.2010.
u 17:41

Devetero domaćih dizajnera predstavit će svoju ljetnu modnu priču na prvom Dove Fashion.hr Cruise programu sljedećeg vikenda na otoku Braču

– Moja je “cruise” kolekcija namijenjena bogatim jahtašicama, djevojkama tajkuna. Nazvao sam je “Pomahnitale princeze”, radeći je svu od bogatih materijala, s puno čipke, tila, zlatastih tonova, rukom rađenih detalja – kaže nam dizajner Ivica Skoko, jedan od devetero modnih autora koji će se predstaviti na prvom Dove Fashion.hr Cruise programu. On će se održati sljedećeg vikenda na plaži Zlatni Rat u Bolu na otoku Braču. Ekipa DFHR-a predstavila je program u baru People’s u Zagrebu okupivši sve iz domaćeg modnog svijeta – dizajnere, kritičare, novinare, fotografe, stiliste… Svoje kolekcije za put i odmor predstavit će Zoran Mrvoš, Robert Sever, Igor Galaš za Dove Visible Care program, Ivica Skoko, Aleksandra Dojčinović, eNVyroom, Damjan Jacić, Ivana Barač i Ana Maria Ricov. Većina je autora svoju ljetnu modnu priču ispričala bojama, priklanjajući se ležernijim krojevima i konstrukcijama.

– I ja sam dao ljetnu kolekciju punu boja, šarenu, malo gipsy, veselu, romantičnu… – kaže Zoran Mrvoš, opisujući svoje haljine od svile i šifona koje se mogu nositi i na plažu i navečer kao svečane haljine. Ana Maria Ricov također je napustila akromatski, “bezbojni” svijet i jakom zelenom, žutom i narančastom obojila svoju kolekciju. A da ne bude sve kao na ringišpilu, kaže ona, uravnotežila sam sve crnom bojom. Inspirirala ju je Afrika. A sebi je ostala vjerna u krojnim pomacima i asimetriji.

Ljetne svilene haljine jakih boja – ljubičastih, tirkiznih, narančastih… – zaštitni su znak i eNVyroomove “cruise” kolekcije. Korzet i puno drapiranja temelj je oblikovanja, a rukavice, “rajfovi” za kosu s privlačnim aplikacijama i drugi simpatični detalji, čine modele jako privlačnim mladim djevojkama.

Komentara 1

MI
mirkoP
09:53 26.06.2010.

Lijepo je da ljudi stvaraju. Još ljepše je da se o tome piše. Međutim, iz članka nije jasno za koju sezonu dizajneri dizajniraju. Kliko znam, u toj branši, altso ljetnje mode, krajem ljipnja diljem Europe započinju ljetnje rasprodaje. Što je prodano prodano je. Sad se hvata ono što se još uhvatiti može. S druge strane čini mi se da je prerano prikazivati za slijedežu sezonu? Ili? Poučite me.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije