Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadaju je sa svih strana

Pokos influencere nazvala 'maloumnim spodobama': 'Ostala sam preneražena količinom budalaština'

Foto: Marko Grubišić
1/6
08.09.2020.
u 11:28

- Oni su mahom protiv obrazovanja i strašno ih iritiraju moje poruke da je obrazovanje bitno - napisala je Vlatka i kazala da otkako je javno iznijela svoje mišljenje o tzv. 'influencerima' izložena njihovim napadima sa svih strana.

Influenceri su ovih dana goruća tema svih razgovora. U fokus su dospjeli zahvaljujući influencerici Doris Stanković koja je od jednog porečkog restorana tražila besplatnu večeru u zamjenu za promociju na društvenim mrežama, a nakon što su je odbili svima se požalila na njihov potez što je mnoge razljutilo. Jedan od najoštrijih kritičara bio je redatelj Dalibor Matanić koji je sasuo niz uvreda na račun Doris da bi se potom ispričao, a svega nekoliko dana kasnije i povukao isprike. Javile su se i Hana Hadžiavdagić Tabaković, Ella Dvornik i Sonja Kovač, a na temu influencera štošta je imala reći i TV voditeljica Vlatka Pokos koja tvrdi da je influenceri napadaju sa svih strana.

1/5

- Otkako sam javno iznijela svoje mišljenje o tzv. 'influencerima' izložena sam njihovim napadima sa svih strana, ali srećom, jedna od blagodati društvenih mreža je 'block'. Za nikoga od tih osoba nisam nikada u životu čula kao, vjerujem, većina pametnih i zrelih ljudi. Svojim neinteligentnim napadima, samo su potvrdili moje najgore predrasude o njima. Ipak, količina gluposti, arogancije i google psihologije je impresivna. Naime, oni su mahom protiv obrazovanja i strašno ih iritiraju moje poruke da je obrazovanje bitno - napisala je Vlatka na društvenim mrežama pa se dotakla i obrazovanja na koje su je, kako kaže, poticali od malih nogu.

- Ne znam tko ih odgaja, vjerojatno internet, jer otkako znam za sebe moja baka i roditelji, sami vrlo skromnog obrazovanja, su me poticali da učim. Da ne govorim o učiteljima i mudrim ljudima. Ne mislim pritom samo na formalno obrazovanje, već na rad i razvoj intelektualnog potencijala koji nam je dan rođenjem. Upravo nam moderna tehnologija daje pregršt mogućnosti za besplatno i raznovrsno obrazovanje. Naučiti nekoliko engleskih marketinških pojmova i psovki na engleskom jeziku s interneta ne znači da ste pametni, baš naprotiv. Bacih oko na neke od njih i ostadoh preneražena količinom budalaština, psovki i jeftine patetike! Doista, strašno! Neke od tih maloumnih spodoba raspravljaju i o vrlo ozbiljnom temama, poput abortusa! Najsmješnija je jeftina internet psihologija po kojoj su zaključili da, eto, meni jadnoj treba ljubavi i zagrljaja. Što reći, osim da je glupost beskrajna! A to je prije stotinjak godina izjavio netko puno pametniji od mene - ističe Pokos.

Svim mladima za kraj je poslala poruku. - Obrazovanje ne jamči uspjeh ali će vam donijeti unutarnje zadovoljstvo i samopouzdanje. Uostalom, za svakog od nas uspjeh je nešto drugo, zar ne? Za neke je to blebetanje budalaština na YouTubeu, za neke ponižavajuće žicanje obroka, a za neke vrijedan rad do željenog cilja - zaključuje Pokos.

 

Ključne riječi

Komentara 12

RO
roland
11:44 08.09.2020.

u 70-tima su bile sekretarice, butikašice su bile u 80-tim, u 90- sponzoruše, početkom milenija koferuše, onda su došle "nogometašice", sada su influencerice...

RO
roland
11:39 08.09.2020.

Influencerice, sponzoruše, ....svako vrijeme nosi svoje

Avatar 404_ZLO
404_ZLO
13:15 08.09.2020.

Mi, kako izgleda, živimo u vremenu s puno "moralnih vertikala" s jako malo morala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije