Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SCENE KATASTROFE

Pogledajte apokaliptične scene koje je Netflix u Glini snimao godinu dana prije potresa

Tribes Of Europa
Foto: Netflix
1/5
05.01.2021.
u 15:50

Ulične scene iz trailera snimane su u listopadu 2019. u Glini, koja je tada "glumila" grad razrušen nakon apokalipse. Autori serije nisu ni znali da će godinu dana poslije ovaj grad zaista izgledati apokaliptično.

Netflix je sredinom prosinca izbacio i prvi trailer za svoju novu seriju koja je prošle godine snimana i u Hrvatskoj. Riječ je o seriji „Tribes of Europa“, njemačke produkcije, a u traileru se može vidjeti i poznati spomenik na Petrovoj Gori, rad Vojina Bakića, koji je danas devastiran, no upravo je i stoga bio dobra podloga radnji serije. Ulične scene iz trailera snimane su u listopadu 2019. u Glini, koja je tada "glumila" grad razrušen nakon apokalipse. Autori serije nisu ni znali da će godinu dana poslije ovaj grad zaista izgledati apokaliptično. 

Tribes of Europa stiže od tvoraca iznimno popularne Netflixove serije Dark. Scenarist je Philipp Koch, dok su Quirin Berg i Max Wiedemann izvršni producenti.

Radnja filma zbiva se u 2074. Godini. Nakon misteriozne globalne katastrofe, ono što je ostalo od Europe razbijeno je u bezbroj mikro-država s nekoliko takozvanih “plemena” koja se bore za dominaciju nad kontinentom. Kako Netflix ističe – riječ je o postapokaliptičnoj, avanturističkoj sagi o trojici braće i sestara koji su prisiljeni krenuti u promjenu sudbine ove nove Europe.

Glavne uloge tumače Emilio Sakraya (Warrior Nun), Henriette Confurius (The Beloved Sisters), David Ali Rashed (The Perfect Secret), Oliver Masucci (Dark), James Falkner (Game of Thrones) i Melika Foroutan (Mediterraneo). Tribes of Europa na Netflix stiže 19. veljače 2021. godine sa svih šest epizoda.

Ključne riječi

Komentara 24

DU
Deleted user
16:25 05.01.2021.

Zanimljivo je da je druga sezona serije prije 6-7 , mjeseci djelomično snimana u Beogradu.

LE
lector2corrector
19:03 05.01.2021.

Glina je uvijek apokaliptično izgledala, kao da je rat jučer prestao. I sistemsko i sustavno zapuštanje lijepog kraja

Avatar Glina74
Glina74
16:05 05.01.2021.

Gdje moja Glina 1960 -tih godina plačem-urlam Kako nam je bilo ljepo i svi složni dok se nisu pojavile BUDALE sa obadvije strane i sada još potres i velike grupe lopova još uvijek plačem za mojom GLINOM

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije