Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVINE

Počelo snimanje druge sezone hvaljene HRT-ove serije

Novine
Foto: HRT
1/3
14.02.2018.
u 14:33

Novih jedanaest nastavaka nastavlja ondje gdje je radnja stala, ali u žarištu promatranja novinara iz redakcije ovaj je put izborna kampanja gradonačelnika Ludviga Tomaševića, koji pokušava izboriti mandat predsjednika države, a tumači ga Dragan Despot.

U Rijeci je počelo snimanje druge sezone hvaljene dramske serije Novine, koju za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) proizvodi neovisna produkcijska tvrtka Drugi plan producenata Miodraga Sile i Nebojše Tarabe. Kao i prva sezona, i druga se snima prema scenariju Ivice Đikića te u režiji Dalibora Matanića. Nakon prve sezone, u kojoj su gledatelji pratili previranja oko vlasništva dnevnoga lista Novine, novih jedanaest nastavaka nastavlja ondje gdje je radnja stala, ali u žarištu promatranja novinara iz redakcije ovaj je put izborna kampanja gradonačelnika Ludviga Tomaševića, koji pokušava izboriti mandat predsjednika države, a tumači ga Dragan Despot.

„Izrazito smo sretni što je Hrvatska radiotelevizija prepoznala vrijednost projekta i odlučila krenuti u nastavak serije. Javni je medijski servis ovime još jednom potvrdio spremnost da i kroz umjetničke forme propituje hrvatsku stvarnost i ključne procese i fenomene u politici i medijima. Prva sezona izrazito je dobro primljena i kod gledatelja i kod kritike, a neke dobre vijesti vezane uz međunarodni plasman tek nas očekuju”, ističe Nebojša Taraba. „Druga sezona Novina produkcijski je još zahtjevnija od prve, pa nas na tome planu očekuju brojni izazovi, ali spremnost redatelja Dalibora Matanića, čitave ekipe, a posebno topla dobrodošlica koja nas je i ovaj put dočekala u Rijeci ne ostavljaju mjesta sumnji da će konačan rezultat biti izniman”, dodaje Miodrag Sila.

Uz već poznate likove čije smo sudbine pratili kroz prvu sezonu, a koje igraju Branka Katić, Trpimir Jurkić, Olga Pakalović, Goran Marković, Zijad Gračić, Zdenko Jelčić, Aleksandar Cvjetković, Sandra Lončarić, Tihana Lazović, Anja Matković, Katarina Bistrović Darvaš, Marina Redžepović, Ksenija Pajić, Alen Liverić, Tena Nemet Brankov i brojni drugi, nova sezona uvodi i više novih likova koje, među ostalima, tumače Helena Minić Matanić, Nives Ivanković, Livio Badurina, Goran Koši i drugi.

„Nakon dobroga prijma domaće javnosti i kritike te međunarodnih potvrda kvalitete, programsko vodstvo Hrvatske radiotelevizije nije se mnogo dvoumilo u vezi s naručivanjem druge sezone dramske serije Novine. Na scenarijima novih jedanaest nastavaka radilo se više od godinu dana te sam sasvim siguran da će nova sezona doseći i preteći visoke standarde koje je postavila prethodna”, izjavio je urednik serije na Hrvatskoj radioteleviziji Mislav Brumec.

Snimanje će se u drugoj polovici ožujka preseliti u Zagreb i trajat će do kraja svibnja, a serija se na programu Hrvatske radiotelevizije očekuje najesen.

Novine
1/14

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije