Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25. SFF

Počasno Srce Sarajeva za Isabelle Huppert

Isabelle Hupert
Foto: Promo
15.08.2019.
u 13:19

Počasno Srce Sarajeva bit će uručeno Huppert prije projekcije filma JADNICI, koja se održava u nedjelju, 18. kolovoza, u 20:30 u Ljetnom kinu Raiffeisen. Huppert će održati i specijalni masterclass, a publika će imati priliku vidjeti film FRANKIE, u kojem Huppert igra glavnu ulogu.

Sarajevo Film Festival će za svoj 25. rođendan ugostiti francusku glumicu Isabelle Huppert, kojoj će odati priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Isabelle Huppert legendarna je filmska i kazališna glumica. Tijekom karijere od pet desetljeća surađivala je sa slavnim redateljima poput Michaela Hanekea, Claudea Chabrola, Jean-Luc Godarda, Ottoa Premingera, Bertranda Taverniera, Bertranda Bliera, Claire Denis i Paula Verhoevena. Cijenjena je od publike i kritike zbog nezaboravnih uloga u filmovima PIJANISTICA, BIJELA ROBA, ONA, GRETA i mnogim drugima.

 Počasno Srce Sarajeva bit će uručeno Huppert prije projekcije filma JADNICI, koja se održava u nedjelju, 18. kolovoza, u 20:30 u Ljetnom kinu Raiffeisen. Huppert će održati i specijalni masterclass, a publika će imati priliku vidjeti film FRANKIE, u kojem Huppert igra glavnu ulogu. Projekcija filma FRANKIE, američkog režisera Irae Sachsa, koji premijerno je prikazan ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu, bit će održana 17. kolovoza, u 11:00 u Cinema Cityju. Masterclass s Huppert bit će održan sljedećeg dana, 18. kolovoza, u 18:00 u Kinu Meeting Point.

 Isabelle Huppert dobitnica je brojnih prestižnih nagrada, uključujući nagradu BAFTA za najbolju mladu glumicu za ulogu u filmu ČIPKARICA; dvije nagrade za najbolju glumicu Filmskog festivala u Veneciji za uloge u filmovima PRIČA O ŽENAMA i CEREMONIJA; Specijalne nagrade žirija Lion d’Or Filmskog festivala u Veneciji za ulogu u filmu GABRIELLE i za životno djelo, te dvije nagrade za najbolju glumicu Filmskog festivala u Cannesu za uloge u filmovima VIOLETTE i PIJANISTICA. Osvojila je i francusku nagradu César za najbolju glumicu za filmove CEREMONIJA i ONA. Za ulogu u filmu ONA osvojila je i nagrade Gotham, Zlatni Globus i Spirit, kao i nominaciju za nagradu Oscar za najbolju glumicu. Za rad u pozorištu osvojila je nagradu Molière, te prestižnu “Prix Europe pour le Théâtre” u Rimu.

 Isabelle Huppert je nositeljica francuskog Državnog ordena za zasluge reda Legije časti i Ordena reda viteza umjetnosti i književnosti. Predsjedavala je žirijem 62. Filmskog festivala u Cannesu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije