Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI PJEVAČI I FORMA

Pjevanje je kao ronjenje na dah

19.02.2018.
u 21:42

Marko Kutlić, David Temelkov i Jure Brkljača zajedno nabijaju kondiciju

Odavno je poznato da je tjelovježba bitna za održavanje tjelesnog i duševnog zdravlja. Užurban i stresan stil života potaknuo je mnoge da krenu više razmišljati o svom zdravlju. Važnost tjelovježbe prepoznali su i mladi pjevači Marko Kutlić, David Temelkov i Jure Brkljača koji su, osim na pozornici, velika podrška jedan drugom u teretani.

Vježbanje postaje druženje Dosta svog vremena u teretani OrlandoFit provodim sa svojim dragim prijateljima i kolegama Jurom Brkljačom i Davidom Temelkovom, s kojima me spojio moj glazbeni put. Tako vježbanje postaje druženje. Velika smo si podrška međusobno i u treninzima i u glazbi te uz dobronamjerne savjete i poticaj izazivamo bolje rezultate jedni kod drugih – rekao je 23-godišnji Marko Kutlić koji je nakon izlaska iz grupe “Pravila igre” krenuo u solo-vode.

Novi album

Prije nekoliko dana izdao je drugi samostalni singl Usne tvoje te trenutačno radi na novom albumu koji bi trebao izaći sljedeće godine.

Mlade snage regionalne scene slažu se da su energični nastupi najbolji oblik treninga, ali da je prethodno potrebna dobra kondicija da se takav tempo izdrži.

– Nastupi su definitivno najbolji trening. Ta razmjena energije zaista je posebna, a dodir adrenalina vas zna podići do neba. Pjevanje je kao ronjenje na dah i pjevač mora bi u dobroj kondiciji da bi izdržao taj tempo. Trening i fizička spremnost su definitivno jako važan faktor – smatra 23-godišnji David Temelkov koji je zaslužan za prethodne hitove poput Bila je bolja i Dišem za nas te aktualni singl Ljubavi, čiji album izlazi ovog lipnja.

– Nastupi znaju biti jako fizički naporni. Znao sam za vrijeme nastupa izgubiti i do 3 kilograma. Dobra kondicija jako je bitna u našem poslu jer jedan koncert po potrošnji kalorija može se izjednačiti s jednom nogometnom utakmicom na visokoj razini – otkrio je Marko.

Osim brojnih pogodnosti koje im podare treninzi, dečki su otkrili da korist od njih mogu imati i njihovi obožavatelji jer u teretani često dobiju ideje za nove pjesme.

– S obzirom na to da provodim puno vremena u teretani, ne prođe trening bez neke melodije. Kada dobijem inspiraciju, tekstove pišem gdje god se nađem. Ako imam i melodiju, onda ju na licu mjesta snimam na diktafon – otkrio nam je 22-godišnji Jure Brkljača koji je svoj talent pokazao pjesmom Druga strana te će uskoro publiku počastiti novim singlom.

– Inspiracija je kao ptica selica, nikada ne znate kada će vam sletjeti na ruku pa nekad zna doći i dok sam u teretani. Tada mokrim rukama pipkam po telefonu i zapisujem tekst ili sklonim se sa strane da otpjevam neku melodiju – veli David Temelkov.

Komentara 1

AD
adrian
22:10 19.02.2018.

dobro jbt pa koji su sad pak ovi...!!??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije