Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
9 slova jedne riči

Pjesma posvećena Vinku Coci osvojila Grand prix 54. Splitskog festivala

Splitski festival
Foto: Tino Jurić/Pxsell
1/16
07.07.2014.
u 09:30

Festival je otvorila klapa Šufit pjesmom "Tako siguran", uslijedila je rock pjesma ovogodišnjih debitanata, skupine Adastra, a u laganijem tonu nastavili su i Igor Brešan, klapa Cambi, Marko Pecotić Peco ...

Skladba posvećena pokojnom trogirskom slavuju Vinku Coci "Devet slova jedne riči" Pere Kozomare koju su izveli Alen Niżetić, Vinkov brat Duje, Marko Škugor, klapa Čiovo i Robert Kurbaša osvojila je Grand prix 54. Splitskog festivala.

Foto: Tino Jurić/Pxsell

Foto: Tino Jurić/Pixsell

Prva nagrada stručnog ocjenjivačkog suda otišla je u ruke Petra Graše za pjesmu "Uvik isti".

Finalna večer Splitskog festivala u grad je unijela pravi ljetni "šušur" kojem nisu odoljeli splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, nekadašnja košarkaška zvijezda Žan Tabak, glazbena legenda Đorđi Peruzović, skladatelji Rajko Dujmić i Zrinko Tutić, zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković, potom poznati kreatori Aleksandra Dojčinović i Juraj Zigman, ali i Jelena Rozga koja je festival također pratila iz publike, piše Slobodna Dalmacija.

Da Splitski festival nije "zaboravljen" pokazale su pune Prokurative. Festival je otvorila klapa Šufit pjesmom "Tako siguran", uslijedila je rock pjesma ovogodišnjih debitanata, skupine Adastra, a u laganijem tonu nastavili su i Igor Brešan, klapa Cambi, Marko Pecotić Peco ...

Za pop rock odlučili su se Kristijan Rahimovski pjesmom " Sjeverno" i Hari Rončević sa nešto bržom skladbom "Kad zapiva Dalmacija". Nastup poznate splitske grupe Magazin nije dao naslutiti da je pjevačica Andrea Šušnjara gotovo odustala zbog problema sa glasom.

Foto: Tino Jurić/Pxsell

Foto: Tino Jurić/Pixsell

- Bila sam na Hitnoj pomoći do 20.30 sati, na injekcijama i inhalaciji jer mi je jučer nakon probe pukao glas pa je bilo upitno kako ću sve ovo izvesti - priznala nam je vesela Andrea dodavši kako je ipak zadovoljna "odrađenim poslom". Malo drame, malo glazbe, malo šušura - dobri, stari Splitski festival...

>>Mladi rock bendovi razbudili Splitski festival

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije