Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Greta Garbo

Pisma glumačke dive otkrivaju da je iza osmijeha skrivala samoću i depresiju

Foto: Youtube Screenshot
1/3
05.12.2017.
u 13:52

Kolekcija od 36 pisama koje je Greta Garbo napisala između 1930. i 1940. godine prikazuje jednu "usamljenu ženu koja je življena izolirano".

Kolekcija pisama američke glumice švedskoga porijekla Grete Garbo koja će uskoro biti ponuđena na dražbi, otkrivaju u kojoj je mjeri ova engimatična zvijezda Hollywooda bila usamljena, prenosi BBC. 

Kolekcija od 36 pisama napisanih između 1930. i 1940. godine prikazuje jednu "usamljenu ženu koja je življena izolirano". Garbo je zazirala od medija. Od njih se vrlo rano distancirala unatoč velikoj slavi, a njezin je život sve do smrti 1990. ostao velik misterij.  Kolekciju pisama će 12. prosinca na dražbi ponuditi londonski Sotheby's. 

U njima je pisala bliskim prijateljima iz Švedske, otkrivajući im svoj samotnjački način života i depresiju od koje je patila te o tomu da je s nestrpljenjem čekala da život na Beverly Hillsu zamijeni švedskom prirodom. 

"Ovih posljednjih nekoliko dana tako je sivo... puno razmišljam o Tistadu. O ljetima kada ondje kiši i kad nas obuzima ta čudesna melankolija", napisala je Božanstvena Garbo u jednom od pisama. Otkrila je i da je u Hollywoodu gotovo uvijek sama i da često razgovara sama sa sobom. 

"Vozim se prema plaži i šećem i to je uvijek čudesno... ali to je to", napisala je u pismu poslanom 1939. švedskoj grofici Mari Wachtmeister.  Pisala je i o tomu kako je razočarana izmjenama napravljenim u filmu "Žena s dva lica" u kojemu se posljednji put pojavila na velikom ekranu 1941. godine. 

Velika glumica snimila je 28 filmova. Dobila je naziv Božanstvena, no bila je veliki pustinjak. Odbijala je intervjue, autograme, pojavljivanje na premijerama, a dok je živjela na Beverly Hillsu nije odgovarala ni na pisma obožavatelja.  Kad je se s 30 godina povukla iz svijeta filma i glamura preselila je u New York i živjela sama u jednom stanu na Manhattanu. 

Nikad se nije udavala, a nije imala ni djecu. Početna cijena njezinih pisama, u kojima među ostalim opisuje i pojedinosti života u Hollywoodu, procijenjena je na 15.000 do 20.000 funta. Pisma su sačuvali njezini prijatelji.

Pogledajte kako je botoks uništio lica slavnih glumica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije