Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alen Španiček

'Pijani otac vrijeđao me da sam debeo, zbog izgleda nikada nisam imao djevojku'

Foto: RTL
1/8
19.10.2019.
u 12:40

U četvrtoj sezoni “Života na vagi” natječe se 16 kandidata čije su sudbine mnogima izmamile suze na oči. Alen Španiček jedan je od njih

Od danas pratimo novu sezonu popularnog showa „Život na vagi“ u kojoj će treneri Maja Ćustić i Edin Mehmedović kroz transformaciju života voditi 16 kandidata.

Već na prvom vaganju gledatelje će šokirati najteži kandidat u sve četiri sezone koji će oboriti rekord s 241,9 kilograma i s trona pretilosti skinuti Nevena Vuljankovića, a neće nedostajati ni teških životnih priča.

Alkoholizam u obitelji

Kandidat Alen Španiček jedan je od onih koji se borio s mnogim kritikama svoje okoline na račun svojeg izgleda. Priznaje da je uvrede zbog viška kilograma dobivao od školskih kolega, ali i od svojeg oca koji se bori s alkoholizmom. Naime, on se nije mogao pomiriti s tim da mu je sin pretio te ga je pod utjecajem alkohola vrijeđao zbog izgleda. – Otac je oduvijek bio strog i neugodan, a pod utjecajem alkohola vrijeđao me i omalovažavao – prisjeća se 25-godišnji zidar koji kaže da tri godine nije stao na vagu.

Alenova situacija dodatno je otežana jer mu se i majka bori s alkoholizmom, a osim toga boluje od karcinoma jajnika i mora odlaziti na dijalize nakon što joj je zatajio jedan bubreg. – Živio sam s majkom i uvijek je bila tu, ali kako ima psihičkih problema i problema s alkoholom, a uz to je i jako bolesna, život s njom jako je otežan – povjerio nam se Španiček koji dalje opisuje odnos sa školskim kolegama kojima je bio predmet ismijavanja.

– Izrugivanje i komentiranje kad je riječ o mojem izgledu nikad nije bilo ugodno – prisjeća se Alen kojem je najveća podrška bila baka koja se izliječila od alkoholizma i ne pije već 15 godina. – Moja baka uvijek je bila uz mene, i tijekom školskih dana i poslije njezini savjeti i podrška urezani su mi u pamćenje i uvijek ću se njima voditi – tvrdi mladić koji se u „Život na vagi“ prijavio jer je bio depresivan i nezadovoljan samim sobom. – Kad god bih bio pod stresom, osjetio bilo kakvu tugu ili pao u depresiju, utješila bi me hrana, i to poprilične količine – priznaje nam on i usput kaže da zbog tjelesne težine nikada nije imao djevojku, što mu je svakako jedan od motiva zbog kojih želi promijeniti svoj izgled.

Neprihvaćanje okoline

Misli da bi ga i drugi bolje prihvaćali da smršavi jer iako se, kako kaže, trudi prema ljudima biti što pozitivniji, okolina ne primjećuje koliko je tužan i da se osjeća neprihvaćeno. Hrabra odluka da u svoj život unese promjene dovela ga je do sudjelovanja u showu, a kaže da se u budućnosti vidi u ulozi obiteljskog čovjeka s djecom i znatno manjim brojem kilograma. Otkrio nam je i kako zamišlja svoju buduću gospođu Španiček. – Zamišljam je kao bistru osobu punu razumijevanja i s konjskim živcima, po mogućnosti da bude kvalitetan materijal za majku – rekao je.

Inače, u četvrtoj sezoni popilo se više od 15.000 litara vode, pojelo se više od 120 kilograma ribe i 80 kilograma raznog voća, a kandidati su se vagali 15 puta ispred kamere, odnosno 29 puta ako se uzmu u obzir kontrolna vaganja koja nisu pratile kamere. Kandidati su do sada bili smješteni u samoborskom kraju, ali ove sezone odsjest će u vili “Mali Pariz” u Marušićima pokraj Grižana u Vinodolskoj dolini koja je sagrađena još 1896. U sklopu kompleksa koji se s okolišom prostire na površini od 1450 četvornih metara, na raspolaganju im je i bazen od 60 četvornih metara, a sve vrijeme s njima su treneri i nutricionistica.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:18 19.10.2019.

Sara, ili si nepismena, ili imas disleksiju!?

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
15:32 19.10.2019.

Otac ti se propio zbog tvoje debljine a ti sada izvrćeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije