Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali Split

Petstotinjak mališana pjeva na Prokurativama

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
04.07.2019.
u 23:00

Program otvaraju dječji zbor Srdelice, splitske mažoretkinje i drugi sudionici festivala atraktivnim spletom pjesama “Mali Split smo mi”.

U nedjelju 7. srpnja održat će se 29. međunarodni dječji festival Mali Split, i to na istoj pozornici na kojoj se upravo održava “veliki” Splitski festival.

Mali Split je simbol i ponos Splita, djeca iz cijele Hrvatske, ali i iz drugih zemalja, otvorit će svoja srca pjesmom i plesom. Djeca su još davnih godina rekla, a mi prihvatili egidu “U vatrometu nota i stihova, najljepših dječjih hitova” – sa smiješkom kaže maestro Jovica Škaro, osnivač i umjetnički voditelj Malog Splita. Na festivalu će biti izvedene 24 skladbe renomiranih autora, a nastupit će oko 500 malih izvođača!

– Pjesme su nam pisali ljudi od struke i profila, pazilo se i na melodiju i na stihove koji su živopisni i sadržajni. Izvođači su polaznici glazbenih škola, pobjednici drugih dječjih festivala, iznimno kvalitetni dječji glasovi, pravi mali slavuji. Mogu reći da ove godine imamo iznimno kvalitetan festival. Svi smo spremni, u ruci već imamo CD i festivalski bilten! – govori maestro Škaro.

Nastupit će Slavuji Glazbene škole “Jan Vlašimski” iz Virovitice, dječji plesni zbor Libretići iz Zadra, plesni zbor Zagrepčanke i dečki, dječji vrtić Kaštela, dječji zbor Plavi mjesec Vrbovec, mali pjevači iz Splita, Imotskog, Rijeke, Trogira, Mostara...

Program otvaraju dječji zbor Srdelice, splitske mažoretkinje i drugi sudionici festivala atraktivnim spletom pjesama “Mali Split smo mi”.
Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Splita, ističe kako je zahvaljujući upravo ovom festivalu Split posjetilo na tisuće raspjevane djece, a Ana Babić Pezo uime Ureda pravobraniteljica za djecu ističe kako mali Split doprinosi afirmaciji dječjeg stvaralaštva dajući priliku svakom djetetu da u njemu sudjeluje bez obzira na bilo kakve različitosti i tako promiče i živi prava djeteta.

Pogledajte i gdje su i što danas rade dance zvijezde 90-ih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije