Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENSKI STRUČNJAK

Peter Movrin: 'Sa Severinom radimo zbog dobre energije, ne zbog honorara'

Foto: Jani Ugrin
1/4
19.11.2019.
u 08:00

– Došao sam doslovce premoren i uopće nisam znao kako ću biti dovoljno koncentriran da profesionalno obavim sastanak. I onda se dogodio preokret. Severinina energija i energija cijelog njezina tima bili su toliko zarazni da mi nije palo na pamet odbiti projekt - kazao je Movrin

Ni nekoliko dana nakon spektakularnog Severinina splitskog nastupa u Spaladium areni kuloarima ne prestaju rasprave o kostimima koje je pjevačica nosila. Naime, svu odjeću viđenu na bini, na kojoj je uz nju bilo 15 glazbenika, simfonijski orkestar i 25 plesača, potpisuju slovenski stilisti i dizajneri Peter Movrin i Metod Črešnar koji su se svojim kreacijama uklopili u projekt „Magic Tour“.

Ipak, dan nakon koncerta javio se i njezin bivši stilist Petar Trbović koji je na Instagramu objavio kako je zapravo riječ o njegovim idejama koje su „magično pokradene“. Stoga smo kontaktirali sa slavnim slovenskim stilistom Peterom Movrinom koji trenutačno živi u Londonu te ga pitali za komentar:

– Nisam uopće znao za to, a osobito ne da se proširilo medijima. Ne znam tko je bivši Severinin stilist pa zaista ne želim komentirati takve napise – kroz smijeh otkrio je mladi Slovenac odajući nam kako se Severininu timu priključio doslovce prije mjesec dana kada su ga nazvali i zamolili da preuzme kostimografiju. U tom je trenutku Peter, koji je dosad radio i s Björk, Lady Gagom, Beyonce i Rihannom, bio usred projekta koji radi za prestižnu modnu kuću Burrbery, zajedno s njihovim kreativnim direktorom Riccardom Tiscijem, i vremenski mu ni na koji način nije odgovaralo uključiti se.

Ipak, odlučio je da želi raditi s pjevačicom čije pjesme on i Metoda često slušaju kada im, kako kaže, „padne energija“. Dotad je nije poznavao, ali je znao njezin repertoar, brzinski su dogovorili sastanak, na koji je došao nakon što je u 24 sata promijenio četiri grada i četiri aviona kako bi stigao u Split.

– Došao sam doslovce premoren i uopće nisam znao kako ću biti dovoljno koncentriran da profesionalno obavim sastanak. I onda se dogodio preokret. Severinina energija i energija cijelog njezina tima bili su toliko zarazni da mi nije palo na pamet odbiti projekt. Dobra je stvar da su oni već imali viziju turneje pa sam se ja odjećom samo morao uklopiti u postojeće. Ipak, trebalo je sve osmisliti i sašiti zbog čega sam angažirao dvije velike modne kuće, a ostalo smo radili Metod i ja. Bilo je doista iscrpljujuće, ali jako inspirativno.

Ta neka dobra energija koju sam osjetio na početku protegla se kroz cijelo vrijeme do finalizacije. Naravno, Metod i ja imamo svoj tim stilista koji paze da sve bude napravljeno onako kako smo zamislili, ali moram reći da sam zadovoljan – kaže Movrin dodajući da mu, bez obzira na priče, honorar nije bio ni približno jedan od motiva da postane dio „Magic Toura“. Priznaje da voli raditi ovdje jer mu je uvijek zabavno, no za život je ipak odabrao London jer se iz rodne Ljubljane ne bi mogao ozbiljno baviti modom kako je zamislio.

Naime, karijeru je započeo na Prirodoslovno-tehničkom fakultetu u Ljubljani, gdje je završio i svoj prvi magisterij. Potom se preselio u Englesku kako bi stekao praktična znanja, ali i nastavio školovanje na fakultetu Central Saint Martins u Londonu koji su završili i Alexander McQueen i Stella McCartney. Peter je čak dva puta odabran među 40 najboljih mladih dizajnera svijeta po izboru Lidewij Edelkoort, kao i za “Vogue talent suported by Franca Sozzani, Anna Wintour and Sara Maino”. Njegove kreacije bile su izabrane za velike modne izložbe u svijetu na kojima su izlagali i Jean Paul Gaultier, Prada, Maison Margiela, Gucci...

Radio je kostime i za trilogiju The Hunger Games: Mockingjay (3. dio), a njegovi radovi objavljeni su i na naslovnicama i-D-a, Tanka, Voguea. Ipak, mnogi za njega kažu da je unatoč doista impresivnim uspjesima i dalje čovjek koji najradije voli biti u sjeni. Nema omiljenu zvijezdu i osobu s kojom bi volio surađivati.

– Isto mi je hoću li raditi za neku arhitekticu koja treba poseban styling ili ću ga smišljati za Beyonce. Bitno je da mušterija bude sretnija od mene. Tada znam da sam dobro obavio posao – kaže Movrin koji nikada ne planira puno unaprijed. S obzirom na rastuću popularnost u svijetu mode, čini se da će mu uskoro i London postati premali. 

Ključne riječi

Komentara 2

LU
lupa
08:54 19.11.2019.

Pa lijepo covjek kaze “preuzeo sam,,,”, mjesec dana prije koncerta fizicki sam ili sa vrlo malim teamom (a Seve i je imala ograniceni budget) nema sanse da osmislis i napravis sve kostime za cijeli team na pozornici koji je ujednoo prilagoden scenografiji. Najveci problem je logistika, jer materijale treba naruciti, trebaju doci, tesko d aovakve materijale mos kupiti u Zig-Zagu

Avatar RvaTina
RvaTina
09:44 19.11.2019.

Nego, najluđe mi je kako neka *kvazi*atistice mate paru.Sada nam jodlaju o nastupu, on je art umjetnik, hahah...u međuvremenu narod gladuje.A najluđi su mi oni koji i daju pare da to gledaju :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije