Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža 2021.

Petar Pereža: Večernjakova ruža iznimno je priznanje koje stiže od gledatelja koji nas svaki dan ocjenjuju

Zagreb: Dobitnici ovogodišnje nagrade Večernjakova ruža
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/5
07.01.2022.
u 12:27

Petar Pereža i ekipa Dnevnika Nove TV prošle godine slavila je pobjedu u prestižnoj kategoriji TV emisija godine

Malo nas vremena dijeli od trenutka kada ćemo doznati tko su nominirani u osam kategorija za prestižnu Večernjakovu ružu. Uoči objave nominacija razgovarali smo s Petrom Perežom, članom informativne redakcije Nove TV i voditeljem njihova Dnevnika koji je prošle godine  s kolegicom Rominom Knežević primio Večernjakovu ružu koju su im naši čitatelji dodijelili u kategoriji TV emisija godine. 

Koliko ekipi Dnevnika znači ova medijska nagrada i posebno Ruža koju ste prošle godine primili?

Ovo je veliko priznanje cijeloj ekipi Dnevnika Nove TV koja se svaki dan trudi biti najbolja, a Večernjakova ruža dokazuje da to zaista jesu! To je iznimno priznanje koje stiže od gledatelja koji nas svaki dan ocjenjuju i iskazuju nam svoje povjerenje.

Koga biste voljeli vidjeti među nominiranima ove godine?

I sama nominacija veliko je priznanje svima koji svojim potpisom i djelom stoje iza određenog projekta ili emisije. Bit ću ponosan na sve kolege iz medijskog prostora koju će imati tu čast, a posebno na kolege s Nove TV.

Kako komentirate uvođenje nove kategorije – digitalnu Ruža u kojoj će nominirani biti iz online svijeta?

Jako zanimljiva kategorija koja se nametnula sama po sebi s obzirom na okolnosti posljednjih godina. Jedva čekam vidjeti tko su nominirani.

Što je, po vašem mišljenju, u medijskom smislu bio veliki izazov u 2021. godini?

Kao i uvijek, najteže je zadržati kvalitetu i povjerenje gledatelja. Nešto što se gradi mjesecima i godinama može nestati vrlo brzo. Još jedna godina globalne ostrašćenosti mnogima je bila sklizak teren.

Nadate li se da ćemo ovu Ružu i dodjelu u HNK dočekati u normalnom okruženju s punim gledalištem…

Želim da što prije skinemo maske, da korona nestane i da se vratimo onoj slobodi i bezbrižnosti uživanja na zajedničkim događajima kakvu smo imali prije. Ako bude sreće, možda se već ove godine okupimo u zagrebačkom HNK, u „starom normalnom“ gdje ćemo svi moći izgrliti i izljubiti dobitnike Večernjakove ruže i čvrsto im stisnuti ruku.

Komentara 2

SA
Samuraj3
14:15 07.01.2022.

Emisija godina? Možda nekada. Danas su prodane duše i oni sami to znaju. Mislim u kontekstu gripe 19. Većina mainstream medija je kupljena i prodana, dvije ključne riječi - kupljen, prodan. Točka.

Avatar uputnik
uputnik
14:35 07.01.2022.

A gdje je jovanovićeva i ostale nejači?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije