Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poliveni krvlju

PETA-ini aktivisti "glumili" krvave mesne odreske

peta prosvjed (1)
Foto: AFP
1/6
28.07.2011.
u 18:04

- Kad jedete meso, zapravo jedete leš izmrcvarene životinje koja nije željela umrijeti - poručuju iz organizacije za zaštitu životinja. Nadaju se da će što veći broj potrošača prestati jesti meso.

Gola tijela prelivena krvlju sablaznila su u utorak masu prolaznika na jednom od najprometnijih svjetskih trgova, newyorškom Times Squareu. Dojmljivu scenu uprizorili su aktivisti organizacije za zaštitu životinja PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) s namjerom da upozore kako su životinje, kao i mi ljudi, sačinjene od krvi i mesa.

Aktivisti su se skinuli do gola, namazali tijela crvenom bojom i legli na kartonske podloške te se omotali celofanom vjerno "imitirajući" krvave mesne odreske što se mogu kupiti u svakom dućanu, poručujući "Meso je ubojstvo" (Meat is murder).

Ashley Byrne iz organizacije objasnila je kako pokušavaju  "potaknuti ljude da zbilja promisle o tome što je meso".

- Kad jedete meso, zapravo jedete leš izmrcvarene životinje koja nije željela umrijeti. Na ovaj način želimo ohrabriti potrošače da prestanu jesti meso - kazala je Byrne.  

Komentara 43

NE
nergal
11:44 29.07.2010.

@MINERVA Danas bez većih problema možeš živjeti i prehranjivati se ISKLJUČIVO od namirnica biljnog porijekla. Prije je to bilo malo teže, ali danas zaista nije. S obzirom na tu činjenicu, za mene je ubojstvo životinje plod niskih pobuda i obijesti, ali ipak, prije svega, neinformiranosti.

MI
MINERVA
11:58 29.07.2010.

@davor1 To je sigurno od previše chipsa i sojinih hamburgera...zdravije mu je ipak pojesti komad teletine..:))

Avatar DucMan
DucMan
19:44 28.07.2010.

Da se razumiemo... I biljke su živa bića. Kad bi otkrili biljke na Marsu, Veneri ili nekom drugom planetu svugdje bi pisalo kako je pronađen ŽIVOT VAN ZEMLJE. Zato ljudi... Jedite što hoćete i pustite druge da jedu što hoće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije