Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izabrani favoriti

Pet nominacija za Porin dobili Detour, Vatra, Massimo i Psihomodo pop

porin
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/8
06.02.2015.
u 08:05

Smanjen je broj kategorija, a pobjednike nećemo doznati u Opatiji, nego 6. ožujka u Splitu

Već smo najavili da nagrada Porin ove godine proživljava mali "makeover". Više nije diskografska, nego glazbena nagrada, smanjen je broj kategorija pa ih ove godine ima 31 (lani 49), a ukinuta je i ona za hit godine za koju je glasovala publika. I sve to da bi se održali ugled, kvaliteta i stručni doseg nagrade. A mjesec i pol otkako su se počele zaprimati prijave, stručno tijelo Porina izabralo je svoje favorite za 22. Porin i jučer ih je svečano obznanilo u zagrebačkom kinu Europa. Ukratko rečeno, rezime nominacija je sljedeći: po pet nominacija imaju Detour, Vatra, Massimo i Psihomodo pop, s četiri nominacije slijedi ih Pavel, s tri Urban & 4 i Gatuzo...

Val novih rokera

Kako bismo udovoljili znatiželji onih koji nisu bili s nama u kinu Europa, donosimo pregled nominacija svima obično najzanimljivijih kategorija. S napomenom da je samo u kategorijama album godine i pjesma godine nominirano petero, a u svim ostalim po troje glazbenika ili bendova. Dakle, za album godine nominirani su Detour, Pips Chips & Videoclips, Psihomodo pop, Pavel i Urban & 4. Za kipić za pjesmu godine bore se Pavel s "Autentično osrednji", Psihomodo pop s "Bejbi", Massimo s "Ispod nekog drugog neba", Detour s "Plešem sama" i Vatra s "Tangom". Zanimljivo je spomenuti i one koji tek napadaju scenu... dakle u kategoriji novi izvođač godine rivali su Bang Bang, Jonathan i M.O.R.T. Za album zabavne glazbe nominirani su Doris Dragović, Miroslav Škoro i Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor, dok u kategoriji za najbolji pop-album godine bok uz bok stoje Detour "A što ak' ja...", Meritas "Gle!" i Pavel s albumom potencijalno proročkog naslova "I mi smo došli na red". Za najbolji rock-album nominirani su Pipsi, Psihomodo pop i Opća opasnost, a Sara Renar, Urban & 4 i Gatuzo u kategoriji su najboljeg alternativnog albuma.

Tri sjajna vokala Ivana Kindl, Nina Badrić i Sara Renar rivalke su za najbolju žensku vokalnu izvedbu, dok u istoj kategoriji za muškarce stoje Arsen Dedić, Jacques Houdek i Massimo.

Na put za jug

Na zaboravimo jazz, formu za iskusno uho, i kategoriju za jazz-album godine u kojoj su nominirani fenomenalni "Davor Križić Experiment", "Borna Šercar's Jazziana Croatica" i "Visions" Damjana Krajačića, Matije Dedića, Johna Hollebecka i Martina Gjakonovskog. Tu su i etno, kategorije klasike, najbolje produkcije, videa... a tko je u čemu pobijedio, doznat ćemo 6. ožujka, i to nakon 22 godine prvi put u Splitu, u Spaladium Areni, pa i ta nova lokacija ide u onaj "makeover" nagrade s početka priče.

>> Ukinut Porin za hit godine

Komentara 3

LI
liskovaca
08:20 06.02.2015.

kako su smiješni!

ĆA
ćaćaća
12:38 06.02.2015.

a umjetnika :))

AN
Android
09:34 06.02.2015.

Moira Orfei!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije