Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAZBENI SPEKTAKL

Parni valjak Bečanima poklonio koncert za pamćenje

parni valjak
Foto: Snježana Herek
1/2
24.11.2014.
u 22:28

Unaprijed rasprodana dvorana i potraga za 'kartom više' do samog početka koncerta obećavala je odličnu atmosferu, a upravo je tako i bilo...

Spektakularnim live performansom u nedjelju navečer u prepunoj dvorani bečkog kazališta Akzent, Parni valjak, jedan od najvećih i najpopularnijih hrvatskih pop-rock sastava oduševio je Bečane, poklonivši im koncert za pamćenje.

Unaprijed rasprodana dvorana i potraga za 'kartom više' do samog početka koncerta obećavala je odličnu atmosferu, a upravo je tako i bilo. Ruke u zraku, pjevanje i njihanje u ritmu s besprijekornim frontmenom Akijem Rahimovskim trajalo je gotovo cijelu večer, a publika je uživala u bezvremenskim hitovima i drugim pjesmama legendarnog zagrebačkog sastava koji su obilježili brojne generacije.

Iako u više od dva sata službene svirke i tri bisa nisu uspjeli zapjevati sve pjesme koje je publika očekivala Parni valjak je oduševio s preko dvadeset svojih hitova i drugih pjesama: od 'Ljubavne', 'Moja je pjesma lagana', 'Neda', 'Prokleta nedjelja', 'Uhvati ritam', 'Ivana', 'Vrijeme je na našoj strani', 'Kao ti' preko 'Zaljubljen', 'Dođi', 'U ljubav vjerujem', 'Godine prolaze' do 'Zastave', 'Sjaj u očima', 'Javi se', 'Ostani s njim', 'Pusti nek traje' itd. Obzirom na mnogobrojne hitove Parnog valjka s ljubavnom tematikom bio je to izuzetno emotivan koncert.

Posebno emotivno Aki je otpjevao pjesmu '700 milja od kuće' kojom je publici ispričao kako je započeo svoju karijeru s Parnim valjkom koja traje već gotovo četiri desetljeća. Mnogim djevojkama u dvorani zasuzile su oči kada su se čuli prvi taktovi pjesme 'Jesen u meni', a more emocija izazvala je i pjesma 'Ugasi me', na kraju koncerta, koju je publika pozdravila frenetičnim ovacijama kao i tri dodatka, 'Zapjevaj', 'U prolazu' i 'Sve još miriše na nju' koje su joj na dar poklonili sjajno raspoloženi i odlično uvježbani glazbenici, na čelu s neumornim Akijem koji je vrhunski pjevao cijeli koncert, od početka do kraja, silazio među oduševljenu publiku i znalački s njom komunicirao hipnotizirajući je pozitivnom energijom, koja je iz njega zarazno prštala s jedne i druge strane pozornice.

'Hvala svima, divni ste, osjećam se kao kod kuće', zahvalio je Bečanima. Koncert je bio za 5 +. Od organizacije pa do samog performansa sjajnog Akija i cijelog sastava u kojem su svoje glazbene sposobnosti pokazali i Husein Hasanefendić Hus (gitara),jedan od osnivačka benda, Berislav Blažević Bero (klavijatura), Marijan Brkić Brk (gitara), Zorislav Preskavec Preksi (bas) i Dalibor Marinković Dado (bubnjevi), te pjevačica Tina Kresnik koja je zajedničkim nastupom s Akijem dodatno začinila sjajnim glasom i atraktivnim stasom bečki koncert Parnog valjka o kojem će se još dugo pričati.

- Kad krene koncert i vidite da vam publika jede iz ruke, jednostavno dajete sve od sebe i zajednički se veselite, rekao je Aki nakon koncerta za Večernji list posebno veseo radi mnoštva mladih koji su s njim pjevali i plesali. - Dobar znak da uz tu mladu publiku koja zna tekstove naših pjesama i onu starijih generacija možemo ići dalje, naglasio je dodavši kako će bend, kroz koji su prošli najbolji glazbenici ostavivši svoj neizbrisivi trag, sljedeći tjedan proslaviti 39. godina od osnutka na koncertu u Mariboru.

Husein Hasanefendić Hus nam je rekao kako je zadovoljan bečkim koncertom. - Kad date publici neku energiju i ona to prepozna, višestruko vam vraća, i to, kako vidite u našem slučaju, desetljećima, istakao je. Koncert je održan u sklopu 10. jubilarnog Festivala hrvatske glazbe u Beču, čiji je organizator Muzičko informativni centar Koncertne direkcije Zagreb na čelu s muzikologom Davorom Merkašem. Nazočila mu je, između ostalih, i ministrica savjetnica za kulturu u hrvatskom Veleposlanstvu u Austriji dr. Zdenka Weber.

>>Parni valjak „bez struje„ i drugi dan u Lisinskom

>>Parni Valjak na Festivalu hrvatske glazbe u Beču

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije