Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neki su pretjerali

Ovo je urnebesno: Pogledajte kako britanski mediji ismijavaju odlazak Meghan i Harryja

Naslovnica
Foto: Screenshot
1/8
09.01.2020.
u 20:00

Naslovnice britanskih medija vrve s potonjom vijestima s Kraljevskog dvora.

Velika Britanija još uvijek je u šoku nakon objave princa Harryja i njegove supruge Meghan kako se povlače s kraljevskih dužnosti.

U jednakom šoku sinoć su bili i kraljica Elizabeta, princ Charles i princ William, koji su prema pisanju britanskih medija ovu informaciju doznali kada i ostatak javnosti.

Pojedini članovi kraljevske obitelji medijima su otkrili kako je kraljica bila duboko razočarana, a ostali članovi obitelji bili su  bijesni i šokirani ovim potezom vojvode i vojvotkinje od Sussexa. U izjavi koja je došla iz Buckinghamske palače nedugo nakon objave princa Harryja i Meghan kako će odsada živjeti na relaciji Velika Britanija – Sjeverna Amerika, pisalo je kako su razgovori s vojvodom i vojvotkinjom od Sussexa još uvijek u ranoj fazi te su dodali kako razumiju njihovu potrebu za drukčijim pristupom, ali naglasili su i kako su ovo komplicirana pitanja i problemi za koje će trebati vremena da se riješe.

Naslovnice britanskih dnevnih novina prepune su vojvotkinje i vojvode od Sussexa koji su se povukli s kraljevske dužnosti i postat će financijski neovisni. 

The Sun je iskoristio prigodan trenutak i stvorio frazu za naslovnicu "Megxit", aludirajući pritom na Brexit.

Foto: FIBA/Screenshot

'Počeo je rat otkako su Meghan i Harry istupili s dužnosti. Kraljica, Charles i William su bijesni' stoji također.

The Daily Telegraph je objavio kako su "Harry i Meghan napustili Firmu".

Foto: FIBA/Screenshot

The Times je malo profinjenije sročio njihovo odstupanje: "Harry i Meghan odrekli se kraljevskih tituala usred raskola u Palači'

Foto: FIBA/Screenshot

Naslovnica Metroa glasi: "Harry i Meghan: Dajemo otkaz".

Foto: FIBA/Screenshot

Daily Mail je poručio: "Sussexovci dramatično odstupili - nisu rekli Njezinom visočanstvu, Charlesu ni Williamu. 'Kraljica je bijesna, a Meghan i Harry kažu: Dajemo otkaz'

Foto: FIBA/Screenshot

Daily Mirror je dramatično poručio: "Čak nisu rekli ni kraljici".

Foto: FIBA/Screenshot

U svojoj izjavi koju su uputili javnosti Harry i Meghan su napisali kako će odsada biti financijski neovisni, ali par se ne odriče svojih kraljevskih titula, a navodno se neće odreći ni Frogmore Cottagea u koji je uloženo 2.4 milijuna funti novca poreznih obveznika i u kojem žive nakon što im se rodio sin Archie. Isto tako par se ne odriče ni službene zaštite. 

– Ovo je nepošteno prema kraljici koja nije zaslužila da se ovako prema njoj postupa. Sramotan je ovo način postupanja prema njoj. Obitelj shvaća da oni žele drukčiji pristup svojim dužnostima i spremni su im pomoći. Svi su razočarani – rekao je jedan član osoblja. Slično razmišljaju i svi članovi kraljevske obitelji, kao i svi koji za njih rade.
 

Ključne riječi

Komentara 2

NA
Namcor
21:11 09.01.2020.

Najjači su mi mediji koji spekuliraju da će M&H živjeti od onoga što ona zaradi glumom. Nije ona nikad bila Merryl Streep, niti Judy Dench. Nego lepojka s dva izraza lica u ponudi. Rekao bi otac Kristić: Nećeš se too leba najesti od...glume!

NA
Namcor
21:08 09.01.2020.

Kao prvo...ovako se pos...i na baku koja je bila jedina bliska ženska osoba nakon majčine smrti? Nelojalno i izdajnički od Harryja. Drugo...Meghica si je zamislila postati novom Kraljicom srdaca. Dok je uvidjela da ne nailazi na opće odobravanje javnosti, eeee, sad se ona više ne bi igrala s krunama i žezlima. Sad bi bila humble&modest humanitarka. A s čijom lovom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije