Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
holivudski seks simbol

Ovisnost ga je skoro uništila: Novi Bond dotakao je dno kada je bez svijesti mrtav pijan ležao u lokvi krvi

Sentebale Audi Concert 2019 - London
Foto: Ian West/Press Association/PIXSELL
1/7
27.09.2020.
u 11:03

Još je od tinejdžerskih dana Tom Hardy bio sklon lakim opijatima, ali i alkoholu, što je postalo još gore kad je postao slavan. Kokainska ovisnost postala je ozbiljna pa je odlučio otići na liječenje.

Moje ime je Bond. James Bond - rečenica je najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu koju ćemo, sudeći prema glasinama s hollywoodskog brijega, uskoro čuti od britanskog glumca Toma Hardyja. Sadašnji Bond Daniel Craig sprema se u zasluženu mirovinu nakon pet uzastopnih nastavaka, a njegov sunarodnjak i miljenik žena diljem svijeta trebao bi uskočiti u njegove cipele te preuzeti ulogu najlukavijeg agenta britanske tajne službe MI6. Craig će posljednji put utjeloviti Bonda u 25. nastavku "Za smrt nema vremena", čija je premijera planirana za 12. studenoga, nakon dvije odgode zbog pandemije koronavirusa.

Sentebale Audi Concert 2019 - London
1/4

Međutim, fanovi i dalje ne miruju bez službene potvrde o tome tko je idući Bond. Upravo bismo to trebali, prema pisanjima Vulcan Reportera, konačno doznati u studenome, ali odabir cjelokupne postave za željno iščekivani nastavak još je upitan zbog situacije s koronavirusom. Ipak, fanovi diljem svijeta ne odustaju od nade da će Hardy dobiti ulogu, kako je natuknuo u lipnju, jer ju je, prema stranim medijima, "zakucao" na audiciji.

- Slično je napravio i Craig dok su kružile glasine da će dobiti ulogu, a mjesecima poslije su službeno objavili da je Daniel novi James Bond - objasnio je izvor tvrdeći da ćemo potvrdu o tome da je Hardy dobio ulogu možda morati čekati do početka iduće godine zbog koronavirusa.

Zločesti dečko filma
Od Bronsona do Banea u Nolanovu "Vitezu tame", preko hvaljene uloge Tommyja Riordana u sportskoj drami nabijenom emocijama "Ratnik", Tom Hardy je glumio - sociopate, teroriste koji pokušavaju uništiti Batmana i Gotham City i emocionalno rastrojenog marinca koji se suočava s ocem alkoholičarom i odbjeglim bratom koji ga čeka u boksačkom ringu u borbi života. Za dečka iz predgrađa Londona koji nije volio nogomet, a svoje početke duguje pobjedi na modeling natjecanju, Hardyjev proboj na filmsko platno otkrio je njegov talent. Pogotovo kad mu je ponuđena prava uloga, u Spielbergovoj "Združenoj braći" 2001. godine.

Premda se kao vojnik John Janovec pojavio u samo dvije epizode i imao ukupno 12 rečenica, to ga je lansiralo na velike ekrane pa je u filmu "Pad crnog jastreba" Ridleya Scotta još jednom potvrdio da ga čeka velika filmska karijera. Tako je i bilo, ali uz velik rizik da sve ode nizbrdo, odmah nakon debija u Scottovu filmu. Naime, još je od tinejdžerskih dana bio sklon lakim opijatima, ali i alkoholu, što je postalo još gore nakon što je postao slavan. Kad je kokainska ovisnost postala ozbiljna, nakon što je snimio deseti nastavak "Zvjezdanih staza", 2003. vlastitom voljom otišao je na liječenje. Do toga, priznao je, ne bi došlo da se jedne noći nije onesvijestio mrtav pijan u vlastitoj povraćotini i lokvi krvi na Old Compton ulici u Londonu.
- Nisam htio da itko zna da se ne mogu kontrolirati, ali nisam to ni mogao sakriti. Bilo je pitanje vremena kada će tijelo odustati. Bio sam "kaput". Imao sam sreće što nisam dobio hepatitis ili AIDS - rekao je prije šest godina Englez koji se kao nestašni 15-godišnjak suočio sa zatvorom nakon što je ukrao Mercedes, a tada su mu našli i pištolj. Možda ga je upravo to učinilo briljantnim u biografskoj drami "Bronson", o najnasilnijem istoimenom britanskom zatvoreniku koji je većinu života proveo u zatvorskim samicama. Za ulogu je nabacio čak 19 kilograma.

"Venom" World Premiere Tom Hardy, Kelly Marcel at the World Premiere of Columbia Pictures' "Venom" held at the Regency Village Theater in Westwood, CA, October 1, 2018. Photo by Joseph Martinez / PictureLux Joseph Martinez Photo: PictureLux/PIXSELLPhoto: PictureLux/PIXSELL
Foto: Joseph Martinez/PictureLux/PIXSELL/PictureLux/PIXSELL

- Bio sam u totalnom neredu nakon "Bronsona". Bilo je zabavno. Jeo sam samo čokoladu i pizzu, igrao Xbox, obrijao glavu i pustio brkove - objasnio je Hardy, koji je tijekom snimanja nekoliko puta posjetio ozloglašenog zatvorenika, a ovaj je ostao zatečen Hardyjevom predanosti te je ustvrdio da bi ga jedino on mogao glumiti. Otrijeznio se za sva vremena prije 17 godina, ali ulogu u "Ratniku" iz 2011., filmu u kojem glumi sina bivšeg boksačkog trenera i alkoholičara koji ga je zlostavljao dok je bio dijete, produbio je svojim iskustvom ovisnosti od koje se izliječio, a kritičari se slažu da mu je upravo to jedna od najdojmljivijih uloga. Nakon nje je postao Bane u Nolanovu "Vitezu tame: Povratak", jedinom Nolanovu filmu iz trilogije o Batmanu bez ijedne nominacije za Oscar. Za nominaciju nju se Hardy morao strpjeti do uloge Johna Fitzgeralda u "Povratniku" iz 2015. godine, hvaljenog redatelja Alejandra Gonzáleza I?árritua. Marljivo je preuzimao različite uloge niz godina, koje je publika prihvatila kao njegov potpis - bilo da se radi o židovskom gangsteru Alfieju Solomonsu iz Londona u "Peaky Blindersima", "Pobjesnjelom Maxu" ili ulozi blizanaca u "Legendi". Iako je kao producent imao samo jedan izlet, u seriji "Taboo" iz 2017. godine, koju je napravio s vlastitim ocem Chipsom Hardyjem, fanovi nikada nisu prežalili što djelo nije dobilo nastavak nakon samo osam epizoda u kojima Tom utjelovljuje lucidnog ali proračunanog Jamesa Delaneya, koji se nakon 12 godina vraća iz Afrike u London s ukradenim dijamantima te se upetlja u igre moći bogatih i korumpiranih vladajućih figura.

The World Premiere of “VENOM” Celebrities attend th World Premiere of “VENOM” at Regency Village Theater. Featuring: Tom Hardy Where: Westwood, California, United States When: 02 Oct 2018 Credit: Brian To/WENN.com BT1 /WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL
Foto: BT1/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.

Čuva privatni život
Uslijedilo je to nakon suradnje s Nolanom u ratnom spektaklu "Dunkirk", a već tada je znao da će igrati Marvelova junaka Venoma, čiji nastavak fanovi vjerno iščekuju. Ljubitelji dobrih priča o mafijašima ove godine došli su na svoje kada je Hardy utjelovio Al Caponea u biografskom filmu "Capone". On je dobio odlične kritike za svoju glumu, ali scenarist Joshu Trank nije tako dobro prošao. Postao je seks-simbol te mami uzdahe žena diljem svijeta, ali svojedobno je dignuo prašinu u vezi sa seksualnom orijentacijom jer je u intervjuu za Attitude 2008. istaknuo da je zbog uloge Zgodnog Boba u filmu "RocknRolla" eksperimentirao s muškarcima.  - Ja sam glumac, za ime Boga. Umjetnik. Igrao sam se sa svima i svime, ali me muškarci seksualno ne privlače - objasnio je novinaru.

Nije tajna da može imati koju god ženu poželi, ali svijet zna za samo tri njegove partnerice: producenticu Sarah Ward, s kojom je proveo pet godina u braku, od 1999. do 2004., pomoćnu redateljicu Rachael Speed, koju je upoznao 2005. i s njom dobio sina Louisa 2008., ali su se iduće godine razišli, te sadašnju suprugu, glumicu Charlotte Riley. Vezu koju vješto čuvaju od očiju javnosti okrunili su brakom u srpnju 2014., a u listopadu 2015. dobili su curicu čije ime nikada nisu otkrili. - Vidim kako se ljudi ponašaju. Vidim kada mi kamera prilazi. Vidim kada netko drži telefon i njihov govor tijela. Nema razlike između toga i oružja - objašnjavao je jednom prilikom napominjući da nikad neće prodati slike svoje djece tabloidima. Paru u skladnom braku stigao je sin krajem 2018. godine, a njegovo ime također nisu otkrili. Strani mediji pisali su da su ga nazvali Forrest, prema kultnom Forrestu Gumpu kojeg Hardy obožava, ali par nikada nije službeno potvrdio nagađanja.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
bakaslis
13:30 27.09.2020.

Sklon lakim opijatima.... Druga rečenica, nakon duge kokainske ovisnosti.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije