Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmski hit

Ovi glumci su nas prije 25 godina uveli u tajne 'Jurskog svijeta'

Foto: Youtube Screenshot
1/7
13.06.2018.
u 08:22

Zvijezde prvog nastavka filma koji je zaradio tada neviđenih 357 milijuna dolara omiljeni su likovi generacijama gledatelja

“Jurski park”, kultni film Stevena Spielberga, snimljen je prije točno 25 godina. Film koji je zaradio 357 milijuna dolara i danas je rado gledan kada se pojavi na malim ekranima.

Iako su novi nastavci “Jurski svijet” postali kinohitovi, mnogi se slažu da nikada nisu postigli uspjeh kakav su postigla prva tri nastavka “Jurskog parka”. Legendarni redatelj režirao je prva dva nastavka, a kasnije je umjesto redatelja izvršavao funkciju izvršnog producenta. Britanski glumac Richard Attenborough glumio je u prvom “Jurskom parku”, a zatim i u nastavku “Jurski park: Izgubljeni svijet”.

Glumac je nakon duge karijere preminuo 2014. u 90. godini. Miljenik franšize Jeff Goldblum u prva dva nastavka glumio je dr. Iana Malcoma. Glumio je u blockbusteru “Dan nezavisnosti 2” te u brojnim drugim uspješnim filmovima i serijama. Ulogom dr. Malcoma vratio se ove godine u “Jurski svijet: Pad kraljevstva” što je jako razveselilo obožavatelje franšize. Laura Dern glumila je paleontologinju Ellie Sattler, a ulozi se vratila u trećem nastavku.

Glumila je u filmovima kao što su “Nebo u listopadu”, “Krive su zvijezde” te u HBO-ovoj hit-seriji “Male laži”. Sam Neill glumio je doktora Alana Granta u prvom i trećem nastavku, a zatim se pojavio u brojnim drugim filmovima i serijama.

Kada ne zabavlja gledatelje ulogama, čini to objavama na društvenim mrežama najčešće vezanim uz njegov život na farmi u Novom Zelandu. 

1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije