Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beba od sussexa

Ova neukusna šala na račun malog Archieja voditelja BBC-ja koštala je otkaza

Foto: pool/REUTERS/PIXSELL
1/4
09.05.2019.
u 16:39

Mnogi su osudili ovaj potez voditelja koji, zbog podrijetla vojvotkinje, nije primjeren i smatra se rasističkim.

Britanski voditelj, Danny Baker, dobio je otkaz zbog neprimjerene šale na račun kraljevskog djeteta.

BBC-jev voditelj objavio je fotografiju muškarca i žene koji s majmunom u odijelu poziraju ispred bolnice uz tekst "Kraljevska obitelj napušta bolnicu". Nije dugo trebalo da se iznervirani obožavatelji kraljevske obitelji pobune na ovakvu objavu te zatraže Bakerov otkaz.

Mnogi su osudili ovaj potez voditelja koji, zbog podrijetla vojvotkinje, nije primjeren i smatra se rasističkim.

"Upravo sam dobio otkaz", javio je voditelj svojim pratiteljima na Twitteru i poručio da bi to objavio neovisno o tome čije je dijete. Također je izjavio da nije znao da se rodilo dijete Harryja i Meghan.

"Koristio bi istu glupu sliku za bilo koju drugu kraljevsku obitelj ili dijete Borisa Johnsona ili čak jedno od mojih. To je smiješna slika. (Iako nije, naravno, u tom kontekstu.) Ogromna pogreška, zasigurno. Groteskno. U svakom slučaju, ovo je za tebe Archie, oprosti prijatelju", ispričao se voditelj.

No, isprika nije bila dovoljna i voditelj je ipak morao napustiti radno mjesto. Iz BBC-ja su za The Sun obrazložili svoju odluku.

"To je bila ozbiljna pogreška u prosudbi i protivi se vrijednostima koje mi kao postaja želimo utjeloviti. Danny je briljantan voditelj, ali više neće voditi tjednu emisiju kod nas", objasnili su.

Kraljevska obitelj još uvijek nije komentirala ovaj incident.

Komentara 18

Avatar links
links
16:47 09.05.2019.

dati otkaz čovjeku zbog parazita koji žive i na njegov račun...

SA
samoborka
17:01 09.05.2019.

Moderni ljevicarski tip "slobode i prava slobodnog izrazavanja". Ne dao Bog nikome te slobode na ljevicarski nacin.

NI
NikoCro
16:54 09.05.2019.

Engleska demokracija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije