Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traje do 20. studenog

Otvoren natječaj za Doru 2023. godine, s HRT-a otkrili i koji je glavni kriterij za odabir pjesama

Opatija: Mia Dimšić ovogodišnja je pobjednica Dore
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/10
20.09.2022.
u 14:28

Natjecanje za Doru 2023. izravno će se prenositi na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) i na mrežnim stranicama HRT-a www.hrt.hr, u veljači 2023. godine.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) objavila je pravila za izbor hrvatskoga predstavnika za pjesmu Eurovizije – Dora 2023. Javni natječaj otvoren je od danas 20. rujna 2022. godine do 20. studenog 2022. godine.

Stručni ocjenjivački sud će na temelju natječaja odabrati najmanje 14, a najviše 28 pjesama i 4 rezerve. Na javni natječaj mogu biti prijavljene samo pjesme koje nisu javno izvođene niti na bilo koji način javno objavljene, a za koje autori glazbe i teksta raspolažu pravima prema tekstu natječaja. Kriterij za odabir pjesama je isključivo umjetnička vrijednost s naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova te cjelokupnog djela.

Natjecanje za Doru 2023. izravno će se prenositi na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) i na mrežnim stranicama HRT-a www.hrt.hr, u veljači 2023. godine.

Pravila za izbor hrvatskoga predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora 2023. pročitajte na stranicama HRT-a

19.02.2022., Opatija - U sportskoj dvorani Marino "Cvetkovic" odrzana je Dora 2022., glazbeno-scenski spektakl za izbor pjesme koja ce se natjecati na Eurosongu. Voditelji Franka Batelic, Dusko Curlic, Elizabeta Brozic Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
VIDEO Kako je izgledalo posljednjih 12 dana nakon smrti kraljice Elizabete II.?

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
23:14 20.09.2022.

Da? Samo tko ce odlucivati koja pjesma ima glazbu, stihove I ostalo da bi usla u obzir za natjecaj? Isti oni koji svoje vidjenje kvalitete salju na Euroviziju I zadnjih 10 godina ne uspjevaju proci ni kvalifikacije? Strucni ziri s pevaljkama narodnjaka koji poslije strucnog izbora ode to proslavili ma narodnjacki dernek?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije