Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOS ZAGORJA

Otpjevala je himnu i impresionirala Hrvatsku: 'Mama i tata su plakali tijekom prijenosa'

Barbara Suhodolčan
Foto: Instagram
1/6
06.08.2020.
u 14:53

Nakon što je veličanstvenom izvedbom himne povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza u Kninu oduševila gledatelje diljem Hrvatske, sopranistica Barbara Suhodolčan nam je otkrila dojmove nakon nastupa.

Na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu pažnju je plijenila 28-godišnja zagorska sopranistica Barbara Suhodolčan kojoj je pripala čast otpjevati himnu 'Lijepa naša domovino' i time okruniti obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

– Iskreno, još uvijek me drži adrenalin od jučerašnjeg nastupa. Bio je to po svemu apsolutno veličanstven i dostojanstveni događaj i bila mi je velika čast. Nikada to neću zaboraviti – govori nam o dojmovima Suhodolčan koja je inače dugogodišnja vanjska suradnica Orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske. – Iako je zbog epidemiološke situacije bilo upitno održavanje obljetnice, kada je odluka konačno pala i kada su me pozvali da otpjevam himnu, nikako nisam mogla niti htjela odbiti tu jedinstvenu priliku – prepričava nam Barbara dodajući da njezini roditelji nisu bili u mogućnosti doći u Knin zbog korone, ali da su je kao i uvijek bodrili, ali ovoga puta preko malog ekrana.

Foto: Instagram screenshot

– Oni uvijek plaču kad ja pjevam pa su se tako i jučer rasplakali tijekom prijenosa – ganuto prepričava talentirana sopranistica koja je prije četiri godine završila solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a kao vokalistica nastupa gotovo cijeli život. – Moram priznati da mi je nevjerojatna količina podrške koje mi je pružilo moje Zagorje i kako su svi stali iza mene s brojnim porukama prije i poslije nastupa – emocionalna je Barbara koja se može pohvaliti dugim pjevačkim stažom.

– S Orkestrom Hrvatske vojske već dugi niz godina pjevam na različitim protokolima i obljetnicama – pojašnjava Barbara dodajući kako se radi o brojnim događajima obilježenima u najvećim hrvatskim dvoranama, poput one Vatroslava Lisinskog te domu Hrvatske vojske Lora u Splitu. Ne čudi da joj glazba teče krvi jer njezin otac, glazbenik Rajko Suhodolčan ima impresivnih 14 nominacija za Porina i čak njih pet u vitrinama obiteljske kuće. Inače je rođena u Zagrebu, ali je cijelo djetinjstvo živjela u Krapini gdje je završila Osnovnu glazbenu školu, a srednju glazbenu školu je nastavila u Varaždinu.

–  Poslije toga sam upisala Muzičku akademiju u Zagrebu i od tad živim ovdje - ističe 28-godišnjakinja koja je inače debitirala ulogom Hanne iz Leharove operete "Vesela udovica", 2010. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Nizala je otada nastupe diljem svijeta, a jedan od najupčetaljivijih bio je u Kini na Young Artists Festivalu 2017. godine kada je kao predstavnica Hrvatske i jedna od 28 izabranih pjevača iz cijelog svijeta pjevala u dvije Puccinijeve opere, kao Mimi u "La Boheme" i kao Magda u "La Rondine".

 

Ključne riječi

Komentara 32

DU
Deleted user
08:04 07.08.2020.

kakve veze imaju ove privatne fotografije sa izvedbom himne?

DU
Deleted user
08:15 07.08.2020.

Tja, tko zna zašto su mama i tata plakali...

ZA
zagabria5
09:44 07.08.2020.

Pa kakve veze ove umjetne slike imaju sa pjevanjem himne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije