Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posramljena Akademija

Otkriveno tko je kriv za veliki gaf na Oscarima: 'Duboko nam je žao'

Oscar 2017.
Foto: Reuters
1/12
28.02.2017.
u 10:15

Iz tvrtke PricewaterhouseCooper koja se bavi računovodstvom, a surađuje s Akademijom od 1934. godine, tvrde da su prezenterima nagrade uručili pogrešnu omotnicu

Nakon 89. po redu dodjele Oscara publici i filmašima u pamćenju će svakako ostati gaf oko omotnice za najbolji film. Najprestižniji zlatni kipić umalo je pripao mjuziklu "La La Land", no tijekom zahvale producent Jordan Horowitz primijetio je da je pravi pobjednik film "Mjesečina".

Iz tvrtke PricewaterhouseCooper koja se bavi računovodstvom, a surađuje s Akademijom od 1934. godine, tvrde da su oni odgovorni za pogrešku. Navode da su glumcima Warrenu Beattyju i Faye Dunaway zabunom uručili rezervnu omotnicu na kojoj je pisalo ime dobitnice Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu "La La Land", Emme Stone.

"PwC preuzima punu odgovornost za pogreške i kršenje protokola tijekom sinoćnje dodjele Oscara. Naš partner Brian Cullinan zabunom je Warrenu Beattyju i Faye Dunaway uručio rezervnu kuvertu za najbolju glavnu žensku ulogu umjesto omotnice za najbolji film. Kad se dogodila pogreška, Cullinan i njegova kolegica Martha Ruiz nisu dovoljno brzo slijedili protokole kako bi je ispravili.

Duboko nam je žao jer smo razočarali glumce i filmsku ekipu filmova "La La Land" i "Mjesečina". Iskreno se ispričavamo Warenu Beattyju, Faye Dunaway, Jimmyju Kimmelu, ABC-u i Akademiji koji sinoć nisu učinili ništa pogrešno.

Posljednje 83 godine Akademija je povjerila PwC-u integritet tijeka procesa dodjele nagrada, a sinoć smo iznevjerili Akademiju", stoji u objavi tvrtke.

Na društvenim mrežama filmofili su se našalili da je Oscarovac Leonardo DiCaprio namjerno zamijenio omotnice kako bi se osvetio Akademiji jer je tek prošle godine nagrađen za svoj glumački trud.

Službenici pod punom zaštitom

Spomenimo i da su omotnice bile zapečaćene sve do dana ceremonije. Službenici tvrtke PwC putovali su odvojeno do Los Angelesa pod punom zaštitom. Cullinan i Ruiz na pozornicu su stigli svatko sa svojim kovčegom u kojem su se nalazile kuverte. Stajali su s desne i lijeve strane pozornice kako bi ih uručili prezenterima nagrada. 

Bili su uvjereni da ništa ne može poći krivo. Nažalost došlo je do vrlo neugodne pogreške koju je uživo pratio cijeli svijet.

 

>> Sedam filmova za koje ne možemo vjerovati da nikada nisu dobili Oscar

Komentara 7

Avatar toxic alien
toxic alien
12:51 28.02.2017.

Vjerojatno su svi bili mnogo vise koncentrirani na bljuvotine protiv Trumpa, pa su zaboravili koji film su proglasili pobjednikom!

NO
novalastavica
14:04 28.02.2017.

Fake film industry

YO
yopi
00:29 01.03.2017.

Vjerojatno im Trump kriv i za to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije