Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAJE U AMERICI

Otkriven je pravi razlog zašto Meghan neće doći na sprovod princa Philipa: Harry će se s obitelji suočiti sam

kraljevska obitelj
Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
1/15
13.04.2021.
u 15:17

Podsjetimo, princ Harry (36) prije nekoliko dana sletio je u Veliku Britaniju po prvi put nakon odlaska u Ameriku i odstupanja od kraljevskih dužnosti.

Posljednji ispraćaj princa Philipa (99), supruga kraljice Elizabete II, održat će se u subotu 17. travnja. Na sprovodu će biti prisutni 30 užih članova kraljevske obitelji, a među njima će biti i njegov odbjegli unuk princ Harry (36) koji je proteklog vikenda sletio u Veliku Britaniju. Njegova trudna supruga Meghan Markle (39) neće prisustvovati sprovodu njegovog djeda jer su joj, prema pisanjima stranih medija, doktori zabranili da leti toliko dugo u visokom stadiju trudnoće.

Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

Međutim, Meghanini prijatelji koji su htjeli ostati anonimni, stranim su medijima otkrili prave razloge zbog kojih neće biti u Londonu kao podrška svome suprugu i kraljici Elizabeti nakon gubitka.

"Njezina majka Doria inzistirala je na tome da Meghan ostane u Americi i podrži Harryja izdaleka. I ona se vrlo zaštitnički odnosi prema svojoj kćeri i ne želi gledati kako riskira vlastito zdravlje. Stres je posljednje što bi joj trenutačno trebalo. A Meghan je rekla i kako smatra da bi njezino prisustvo na posljednjem ispraćaju princa Philipa zasjenilo cijeli događaj i da to što ona ne dolazi neće promijeniti njezin odnos s kraljicom Elizabetom. Smatra da ona to razumije i da također želi da ostane na sigurnom zbog djeteta. Meghan je rekla i da je ovo pravo vrijeme da Harry izgladi odnose s ocem i bratom i da ona zbog toga tamo nije potrebna", kazali su novinarima.

Podsjetimo, ovo je prvi posjet princa Harryja Velikoj Britaniji otkako su se on i Meghan odrekli kraljevskih dužnosti. Trenutno se nalazi u karanteni u Nottingham Cottageu gdje je zaprosio svoju suprugu. Inače, 36-godišnjak mora provesti pet dana u izolaciji nakon čega će, ako je test na koronavirus negativan, moći prisustvovati djedovu sprovod.

Uoči sprovoda, odnos princa Harryja i ostatka kraljevske obitelji je pod povećalom nakon bombastičnog intervjua s kraljicom talk-showa Oprah Winfrey (67) kojeg su on i Meghan imali početkom ožujka, a u kojem su iznijeli teške optužbe na račun Harryjeve obitelji za rasizam te pritiske koji su Meghan doveli do ruba suicida. Harry je pritom u intervjuu spomenuo da su njegovi odnosi s bratom Williamom (38) i ocem Charlesom (72) narušeni, a William je opovrgnuo navode da je njihova obitelj rasistička te žestoko izrazio protivljenje takvim insinuacijama.

Foto: IPA/PIXSELL

Meghan i Harry već dulje nisu u milosti britanske javnosti, a pogotovo je to aktualno u zadnjih mjesec dana. Naime, dok je princ Philip bio u bolnici, prikazan je intervju koji su Harry i Meghan dali Oprah Winfrey i u kojem su govorili o određenim rasističkim izjavama i pitanjima koje su uputili stariji članovi kraljevske obitelji. Javnost je smatrala da je neprimjereno što su o obiteljskim odnosima progovorili baš dok je Harryjev djed nakon operacije srca ležao u bolnici. Kada je vojvoda od Edinburga preminuo, Harry se prvi put nakon godinu dana telefonski čuo s ocem, a s bratom Williamom će se prvi put vidjeti u subotu. Mnogi vjeruju kako je ovo prilika da obitelj izgladi odnose.

VIDEO Poznati su detalji sprovoda princa Philipa

Komentara 2

Avatar Tombstone
Tombstone
01:45 14.04.2021.

Ovo je pravi zivot i svijet a ne disneyworld. Afroamerikanka ne spada na Kraljevski Dvor i tocka. Da je umro neki Bokassa ok. Tayana nije crtic, to je SF

LI
liliZG
17:22 13.04.2021.

U što ćemo se kladiti da će jedno od dva imena koje daju djeci biti Phillipa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije