Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava istina

Otkrivamo stvarni scenarij filma koji je zabranjeno snimati u BiH

Angelina Jolie
Foto: Pixsell
1/6
14.10.2010.
u 19:59

Angelina Jolie kani snimiti film o dvoje zaljubljenih koje su ubili pri bijegu iz Sarajeva, no njen film ima sretan kraj.

Nakon što je ministar kulture i sporta Federacije BiH Gavrilo Grahovac poništio odobrenje za snimanje filma Angeline Jolie “Untitled Love Story” na području BiH, Udruženje za razvoj filmske znanosti “Scout film” iz Sarajeva dostavilo je Ministarstvu svu dokumentaciju o njegovu scenariju. Potvrdio je to Edin Šarkić, izvršni producent Angelinina filma, koji se nada da će ministarstvo, kada vidi dobiveno, povući zabranu.

Naime, snimanje je zabranjeno kada su u medije procurili navodni detalji Angelinina scenarija po kojem “srpski vojnik siluje Muslimanku, nakon čega se oni zaljubljuju”, a što je Šarkić oštro demantirao i tvrdi da u scenariju ne postoji. Kazao je i da je Angelina upoznata sa situacijom još otprije te da je izrazila želju da se vidi sa “ženama žrtvama rata”.

I glumac Feđa Štukan, koji glumi u filmu, rekao je da priče o silovanju u scenariju nisu istinite te dodao da nisu toliko bolesni i perverzni. A kako doznajemo, prvotna zamisao Angelinina filma bila je istinita priča o “sarajevskom Romeu i Juliji”. Riječ je o tragičnoj priči zaljubljenih Sarajlija – Admiri Ismić i Bošku Bati Brkiću. O njihovoj ljubavi Sarajevo je pričalo...

Admira i Boško rođeni su 1968. godine. Spremali su vjenčanje kad je počeo rat. Sarajevo je ostalo u obruču. Sanjali su slobodu i odlučili otići iz pakla Sarajeva. Uz pomoć prijatelja dogovorili su izlazak iz grada. Bio je 18. svibnja 1993. kad su oko 17 sati došli do mosta Vrbanja i potrčali držeći se za ruke... Snajperski metak pogodio je Boška. Pao je mrtav. Drugi metak pogodio je Admiru. Ranjena je dopuzala do Boška, zagrlila ga i umrla. Njihova tijela ležala su na mostu sedam dana. Ubojica nije otkriven. Čuvši priču, Angelina se rasplakala i odlučila da će njezina priča ipak imati sretan završetak.

Ključne riječi

Komentara 24

LA
Laura Anny
21:29 14.10.2010.

Trebace puno vremena da provede u BiH da bih \"shvatila\" narod koji zivi na tim podrucjima. Tesko je nesto \"shvatiti\" sto nisi sam dozivio.

Avatar _Hedon_
_Hedon_
21:30 14.10.2010.

Angelina, ajd da ja tebe silujem pa se ti zaljubi u mene...jos ti i platim kad dobijem regres

OB
-obrisani-
20:40 14.10.2010.

Angelina je jednostavno poslana od nekih moćnika i \"producenata\" da u BiH spašava ono što je nemoguće spasiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije