Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda Županijskog suda

Otkaz Hrvoju Zovku na HRT-u je bio nezakonit, moraju ga u roku osam dana vratiti na posao

Hrvoje Zovko
Foto: Tomislav Miletić PIXSELL
1/4
25.08.2020.
u 14:32

Zovko je 2018. godine dobio izvanredni otkaz zbog, kako je stajalo o obrazloženju i priopćenju HRT-a, osobito teških povreda obveza iz radnog odnosa te neprimjerenog ponašanja, uvreda i prijetnji urednici Informativno-medijskog servisa HTV-a Katarini Periši Čakarun.

Krajem listopada prošle godine Općinski građanski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu odluku u kojoj su izvanredni otkaz koji je HRT u rujnu 2018. godine dao svom tadašnjem uredniku Hrvoju Zovku, ocijenili nezakonitim. Sada je Županijski sud u Rijeci odbio žalbu HRT-a i potvrdio da je otkaz Hrvoju Zovku na HRT-u bio nezakonit.

- HRT me u roku od osam dana mora vratiti na radno mjesto urednika-koordinatora te platiti pripadajuće troškove sa zateznom kamatom. Dvije godine govorim kako je otkaz bio nezakonit, a prijava urednice IMS-a Katarine Periše Čakarun protiv mene neistinita. Pokušali su me oblatiti, diskreditirati na najgori mogući način, no znao sam što je istina te da nikad ne bih prihvatio ništa osim istine - napisao je Zovko na svom Facebooku i zahvalio Hrvatskom  novinarskom društvu, Sindikatu novinara Hrvatske , HRT-ovcima,  European Federation of Journalists - EFJ , OSCE-u, te se zahvalio svim kolegama novinarima koji su pratili njegov slučaj. 

- Hvala onim kolegicama koje su pošteno svjedočile na sudu, riskirajući pritom bijes nadređenih. Hvala brojnim udrugama koje su bile uz mene, hvala prijateljicama i prijateljima izvan svijeta novinarstva na potpori. I na kraju, hvala mojoj obitelji, koja se dosta napatila cijelo ovo vrijeme, a najveća hvala mojoj odvjetnici Vanja Juric i njezinom timu. Cijelo vrijeme sam bio uvjeren u pobjedu, a uz Vanju, bio sam siguran tisuću posto. Vanja, najbolja si. Nisam dobio Oskara, ali se osjećam super! Borba se nastavlja. Nema predaje! - poručuje Zovko. 

Podsjetimo, Zovko je 2018. godine dobio izvanredni otkaz zbog, kako je stajalo o obrazloženju i priopćenju HRT-a, osobito teških povreda obveza iz radnog odnosa te neprimjerenog ponašanja, uvreda i prijetnji urednici Informativno-medijskog servisa HTV-a Katarini Periši Čakarun.

 

 

Ključne riječi

Komentara 19

JO
Joseph1
16:20 25.08.2020.

Ne daju drugovi na druga. Fuj.

IS
Istinomdopobjede
15:23 25.08.2020.

Tom vjerojatnom srpskom špijunu nije mjesto na HTV-u

ST
stric1
17:01 25.08.2020.

...crveni buržuji pokazuju svoju umreženost i moć .... sisanje proračuna se nastavlja ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije