Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbačen iz showa

Osuđen bivši Big Brother stanar: Susjeda napao puškom i oteo mu novac

Ante Biuk
Foto: RTL
1/6
10.12.2019.
u 10:17

Prema optužnici, Biuk je sredinom ožujka prošle godine oko 3.30 sati došao do obiteljske kuće oštećenika držeći pušku M-48 te počeo udarati po vratima. Kada mu je starac otvorio, Biuk je usmjerio pušku prema njegovu tijelu te je starac u strahu za vlastiti život pobjegao iz kuće

Bivši stanar Big Brothera, 42-godišnji Ante Biuk osuđen je jučer na splitskom Županijskom sudu zbog razbojstva nad susjedom, 84-godišnjim Mijom Rađom. Prema nepravomoćnoj presudi Biuk je osuđen na godinu i devet mjeseci zatvora, javlja Slobodna Dalmacija.  

Prema optužnici, Biuk je sredinom ožujka prošle godine oko 3.30 sati došao do obiteljske kuće oštećenika držeći pušku M-48 te je počeo udarati po vratima. Kada mu je starac otvorio, Biuk je usmjerio pušku prema njegovu tijelu te je on u strahu za vlastiti život pobjegao iz kuće. ''Pi... ti materina, živiš ka lord'', rekao mu je bivši stanar Big Brother kuće.

Uz prijetnje, na teret mu se stavlja i krađa. Naime, Biuk je navodno iz oštećenikove sobe uzeo 1000 eura i 1000 kuna te zračnu pušku, čime ga je ukupno oštetio za 10.000 kuna.

Biuk je na sudu negirao sve što mu se stavlja na teret. Negirao je prijetnje susjedu i razbojstvo te kazao kako je sve namješteno.

S druge strane, 84-godišnjak je detaljno opisao što se događalo te večeri dodavši kako je uspio pobjeći i spasiti živu glavu nakon što je Ante posegnuo za bocom rakije koja je bila na njegovu stolu.

Foto: RTL

– Okrivljenik se obvezuje u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude uplatiti u državni proračun 10 tisuća kuna koliko iznosi imovinska korist te 2800 kuna troškova postupka. Nismo prihvatili okrivljenikovu obranu u kojoj poriče djelo i tvrdi da nikad nije napravio ništa nažao svom susjedu. Iskaz žrtve vrlo je detaljan i on nema razloga lažno ga teretiti, posebice i zato što je sam okrivljenik kazao da nikakvih sukoba i prijašnjih razmirica sa susjedom nije imao. Kazna je ublažena ispod minimuma jer je ranije neosuđivan, oštećeni izravno nije zainteresiran za kazneni progon niti je postavio imovinsko-pravni zahtjev. No koristio je oružje, žrtva je starija i nemoćna i njegov je susjed i zato nije bilo mjesta da mu se primjeni uvjetna kazna ili dobrotvorni rad – obrazložila je kratko sutkinja Višnja Strinić, predsjednica sudskog vijeća.

Inače, Ante Biuk izbačen je iz Big Brothera nakon izjava o fizičkom nasilju nad ženom, a nakon što je napustio BB kuću, predan je policiji. Protiv njega je još prije ulaska u show bilo podneseno 40 kaznenih prijava, piše Slobodna Dalmacija.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije