Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hollywood

Ostvarili su sjajne role, ali Oscar još nisu dobili

09.08.2018.
u 23:39

Lista glumaca i redatelja koji unatoč izvrsnom radu nisu osvojili prestižan zlatni kipić poduža je, a tu su Pitt, Gere, Cruise, Lynch, Fincher...

Cijeli je niz legendarnih holivudskih glumaca koji još nisu dobili Oscar, a odigrali su sjajne uloge. Krenimo s Robertom Redfordom koji je odlučio otići u filmsku mirovinu te će film “Old Man & The Gun” biti njegov posljednji. Iako ga na filmskom platnu gledamo gotovo 60 godina, nikad nije dobio ovu prestižnu nagradu. Tu je tek nominacija za glavnu ulogu.

Također, Richard Gere, najpoznatiji po filmu “Američki žigolo”, odradio je sjajan posao u filmovima “Dani raja” Terrencea Malicka, “Unutarnji poslovi”, “Arbitraža’, ‘Chicago’, no svoj zlatni kipić još uvijek nije dobio.

Michelle Pfeiffer ima 34 nominacije za razne nagrade, od čega 23 osvojene, ali unatoč rolama u klasicima “Lice s ožiljkom” i “Opasne veze” nije dobila zlatni kipić.

Ed Harris odradio je sjajan posao u filmovima “Trumanov show”, “Pollock” i drugima, i nije osvojio Oscar.

Ostavili neizbrisiv trag

Holivudska superzvijezda Tom Cruise, iako ga gledamo u spektaklima “Nemoguća misija”, imao je i solidnih dramskih uloga. Tako je bio nominiran za sporednu ulogu u filmovima “Rođen 4. srpnja“, “Jerry Maguire“ i “Magnolija”, no kipić ga je zaobišao.

“Sedam”, “Dvanaest majmuna”, “Klub boraca” samo su neki od filmova u kojima se odlično snašao Brad Pitt, no ni on se ne može pohvaliti Oscarom.

Sir Ian McKellen, legendarni britanski glumac koji je ostvario fantastične uloge u kazalištu i na filmu, a šira ga publika pamti kao Gandalfa iz “Gospodara prstenova”, također nema ovaj kipić.

Mia Farrow ostavila je neizbrisiv trag u filmovima Woodyja Allena, ali ni ona nema Oscar kao ni nagrađivana umjetnica i dugogodišnja muza Tima Burtona Helena Bonham Carter.

Joaquina Phoenixa Akademija nije nagradila za maestralne uloge u “Gladijatoru”, kao ni za ulogu Casha u filmu “Hod po rubu”.

Veliki britanski glumac Ralph Fiennes odigrao je nezaboravnu ulogu nacističkog luđaka u Schindlerovoj listi i onu dramatičnu u “Engleskom pacijentu”, ali ni njemu nije pripala Akademijina nagrada.

Edwarda Nortona su proglašavali De Nirom njegove generacije, pamtimo ga kao bezimenog junaka iz “Kluba boraca”, ali ni on nema Oscar.

Za Glenn Close kažu da zaslužuje tri Oscara jer to što je ona u stanju učiniti jednim pogledom, većina glumica ne može ostvariti u cijeloj karijeri. Još se pamte njezine “Opasne veze”, ali kipić i dalje nema.

Kultni redatelji bez kipića

A na listi glumaca koji nisu dobili ovo priznanje, a zaslužili su ga su i Samuel L. Jackson, Bette Midler, Hugh Jackman, Annette Bening, Amy Adams, Bruce Willis, Liam Neeson, Naomi Watts, Bradley Cooper. Na ovom popisu također su se našli i neki kultni redatelji - Ridley Scott, David Lynch, David Fincher.

>> Pogledajte video -  Žanamari: Moja je ljetna avantura završila brakom

Komentara 6

DU
Deleted user
00:45 10.08.2018.

Role. Cega, wc papira?

Avatar bokolo
bokolo
02:26 10.08.2018.

Nisu ‘dali’ Hollyodskim nosatim pervertiam pa nemaju Oskara.

GV
golub Vaso
12:07 10.08.2018.

Jim Carrey za Truman show

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije