Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od trnja do zvijezda

Oskarovac šokirao traumatičnim detaljima iz djetinjstva: Seksualno su me zlostavljali

Foto: Instagram
1/11
22.10.2020.
u 20:25

Pored toga, 50-godišnji glumac šokirao je svijet priznanjem da je bio zlostavljan od strane drugog muškarca. Incident se, kako glumac opisuje, zbio kada je imao 18 godina, a bili su u kombiju.

Slavni Oskarovac Matthew McConaughey iznenadio je javnost i na svoj netipičan, ali pomalo sarkastičan način, opisao je svoj put do slave, uz traumatično djetinjstvo i toksičan brak roditelja u svojoj novoj knjizi ‘Greenlights’. U knjizi, koja je skup njegovih memoara piše i o ljubavnom životu i zahvaljuje Bogu što mu je poslao suprugu Camilu Alves s kojom je u skladnom i sretnom braku, a imaju i troje zajedničke djece.

No, ono što je privuklo javnost su njegove šokantne ispovijesti. U odlomku 'Ljudi', Oskarovac piše kako je njegov otac preminuo upravo onako kako je znao da će napustiti svijet - u krevetu sa svojom suprugom Kay tijekom spolnog odnosa.

"Nazvala me majka i rekla: 'Tata ti je umro'. Koljena su mi se savila. Nisam mogao vjerovati. Nitko ili ništa nije ga moglo ubiti. Osim mame. Uvijek je govorio meni i mojoj braći: 'Dječaci, kad budem trebao otići, vodit ću ljubav s vašom majkom'. I to se dogodilo. Imao je srčani udar kad je dosegao vrhunac", stoji u knjizi.

Foto: Instagram/riley.loudermilk
Glumčevi roditelji imali su burnu vezu, dva su se puta razvodili i tri puta su se ženili. McConaughey je rođen nedugo nakon njihovog trećeg braka.

Pored toga, 50-godišnji glumac šokirao je svijet priznanjem da je bio zlostavljan od strane drugog muškarca. Incident se, kako glumac opisuje, zbio kada je imao 18 godina, a bili su u kombiju. Zlostavljač ga je udario dok nije izgubio svijest, a onda ga je napao. Također, priča kako su ga ucjenjivali da izgubi nevinost s 15 godina.

"Bio sam siguran da idem u pakao zbog predbračnog seksa. Danas sam samo siguran da se nadam da to nije slučaj", stoji u njegovim memoarima. Opisao je zlostavljanja kao dio glavnih sjećanja iz svoje prošlosti.

"Bičevali su me dok mi zadnjica nije iskrvarila zbog stavljanja tetovaže Cracker Jacka kad sam imao deset godina", dodao je.

Unatoč svemu, kaže kako ga ništa nije pokolebalo. "Nikad se nisam osjećao kao žrtva. Imam puno dokaza da se svijet kasnije urotio da me usreći", napisala je glumačka zvijezda.

Ovo je prvi put da McConaughey javno govori o bilo kojem incidentu iz svoje prošlosti, ali je isto tako već par puta javno pokazivao podršku dobrotvornim organizacijama koja se bave seksualnim zlostavljanjima.

Otac troje djece rođen je i odrastao u Teksasu, a pohađao je Sveučilište Texas u Austinu. Prošle se godine istom sveučilištu pridružio kao profesor glume, a pružio je podršku i u pokušajima iskorjenjivanja seksualnih napada na kampusu, kojih je bilo.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

2006. godine uključio se u sveučilišni program za sprječavanje silovanja tako što je učenike osobno vozio kući po mraku. Jednom je prilikom i uslikan kako po kampusu vozi električni autić kako bi sve sigurno vratio svojim domovima.

No, rekao je i kako je jedino što je oduvijek htio jest - biti otac. Zbog toga je danas presretan i zahvalan na sretnoj obitelji, koja mu je pomogla da unatoč svemu imat pozitivan pogled na život.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar AligatorX
AligatorX
22:01 22.10.2020.

Odličan glumac, hajde baš mi je drago i da je u životu normalan unatoč svemu što je prošao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije