Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STJEPAN LACH

On je profesor geografije koji je školu zamijenio pozornicom, a zbog uloge u seriji je drastično promijenio izgled

Foto: Vladimira Splinder/PROMO
1/7
09.04.2021.
u 07:00

Mladi pjevač Stjepan Lach (27) ispričao nam je više o ulozi u televizijskoj seriji "Dnevnik velikog Perice", očinstvu te novom albumu.

Simpatično lice “A-strane” zvonkoga glasa Stjepan Lach (27) gledateljima nije poznat isključivo zbog sudjelovanja u glazbenom showu, već i po ulozi natjecatelja Zagrebačkog festivala u televizijskoj seriji “Dnevnik velikog Perice” na kojem je zapjevao “Zbog čega te volim” Ive Robića. Pjevati tu pjesmu nije bio nimalo lak zahtjev, a kako se snašao i što mu je iskustvo na setu donijelo, otkrio je u razgovoru za Večernji list.

– Tehnički, pjevam njegovu (Robićevu) pjesmu sa Zagrebačkog festivala 1965. godine, ali ideja produkcije bila je da ne budem predstavljen kao Ivo Robić. Nastup je izvedbom i pjevanjem svakako upućivao na njega i stil tog vremena – kaže 27-godišnjak rodom iz Turnašice pokraj Pitomače koji se zbog uloge morao odvažiti na brijanje duge brade te puštanje kose tijekom čitavog ljeta.

Promjena izgleda

– Svakako je to bila drastična promjena svima koji su me u tom izdanju vidjeli budući da me mnogi nisu ni prepoznali. Takve su mi promjene veoma privlačne jer mi uloga daje priliku da sebe upoznam na drukčiji način, a baš nakon prve uloge (Isusa u mjuziklu Uskrsli) odlučio sam početi nositi bradu – ističe Lach koji je prethodno radio na brojnim mjuziklima, poput “Mamma Mia!”, “Jalta, Jalta”, “Pacijenti” te u drami “Gospoda Glembajevi” na Dubrovačkim ljetnim igrama gdje je zaigrao uz najveća imena hrvatske i regionalne glumačke scene, a ističe kako mu je gluma zanimljiva gotovo kao i pjevanje.

Foto: Vladimira Spindler

– Mislim da sam se jednako dobro snašao i u mjuziklu i u drami i TV seriji baš zato što mi je svaka uloga radost i izazov, a to je najbitnije – kaže talentirani pjevač, inače diplomirani profesor zemljopisa koji je učionicu zamijenio pozornicom.

Stiže album

Ove godine namjerava objaviti prvi album za koji je objedinio sve dosadašnje singlove i pripremio nekoliko novih. – Veselim se što ću prvim albumom moći sabrati na jednom mjestu sve dosadašnje singlove kao i nekoliko novih koji će izići ove godine. Bit će to dobra glazbena osobna iskaznica koja će me, vjerujem, učiniti prepoznatljivim na domaćoj sceni. Inače, Lach je suprug i otac dvojice sinova – Benjamina (2) i Izaka (8 mjeseci). Dok ih gleda kako odrastaju, osjeća se najponosnije i najsretnije. Da ga dječaci često inspiriraju govori i to da je nakon Benjaminova rođenja objavio singl “Slavimo ljubav” te njime opjevao brojne emocije koje su ga obuzele kao mladog oca. – Iako eksplicitni tekstovi izazivaju veći interes, pjesmama želim promovirati vrijednost svakodnevnih, na prvi pogled možda i banalnih stvari, ali nekad je živjeti normalno najteže jer zahtijeva puno samodiscipline. Bilo bi neiskreno da živim jedno, a pjevam nešto deseto... nit vodilja uvijek će mi biti ljubav u svim oblicima – kazao nam je tada Stjepan koji je pak u pjesmi autora Đure Ravenšćaka “Ne mogu odoljeti” opjevao svoju ljubavnu priču sa suprugom Jelenom.

– Prošla godina potaknula me na promjenu nekih mišljenja i stavova. Dodatno slobodno vrijeme iskoristio sam za učenje i rad kako bih povratak stvari u normalu dočekao što spremniji. Počeo sam svirati gitaru, pisati pjesme, istraživati društvene mreže i mnoge druge stvari. Sve je prošlo pa sam siguran da će i ova pandemija – zaključuje Lach.

VIDEO Pogledajte što nam je Nika Turković otkrila u Večernjakovoj Desetki

 

Komentara 1

VI
Vito
08:32 09.04.2021.

Pa što??? Kopirao je seriju "Dnevnik velikog Perice". I Perica je učitelj pa je postao pjevač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije