Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravda

Okrunjena Claire Foy plaćena manje od svog kolege Matt Smitha

Foto: Pixsell
14.03.2018.
u 09:10

Kreatori Netflixove serije The Crown su priznali da je Claire Foy, koja tumači lik kraljice Elizabethe II., manje plaćena od njenog kolege Matt Smitha, koji tumači lik njenog muža vojvode od Edinburgha.

Čini se da je i kraljevska obitelj pogođena nepravdom u plaćanju s obzirom na spol - ili barem glumci koji tumače njihove likove u seriji The Crown.

Kreatori Netflixove serije The Crown  su priznali da je Claire Foy, koja tumači lik kraljice Elizabethe II., manje plaćena od njenog kolege Matt Smitha, koji tumači lik njenog muža vojvode od Edinburgha, piše Sky news.

Iako je Claire Foy osvojila Golden Globe za svoju izvedbu u popularnoj seriji, Smithova prethodna uloga u seriji Doctor Who ga je stavila na vrh ljestvice po visini plaće, izjavili su producenti serije.

S druge strane, Foy se pojavljivala samo u manjim ulogama prije nego što je počela glumiti glavnu ulogu u seriji The Crown.
No, također je osvojila i Emmy za nevjerojatnu glavnu ulogu u prvoj sezoni. Smith za svoju ulogu nije bio nominiran ni za jednu veću  nagradu.

Suzanne Mackie i Andy Harries kažu da će se neuravnoteženost plaća promijeniti kada Olivia Colman zamijeni Foy u ulozi kraljice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije