Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužan dan

Od Špire se opraštaju kolege i prijatelji, a sin mu je posvetio posebno emotivnu objavu

Špiro Guberina
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
27.11.2020.
u 12:29

Glumio je više od 200 uloga u 60 godina provedenih na pozornici, a od njega se oprašta njegova obitelj i brojni prijatelji i glumci s kojima je dijelio pozornicu.

U 88. godini preminuo je glumac Špiro Guberina kojeg će publika uvijek pamtiti po legendarnoj ulozi Strikana u kultnoj seriji Joakima Marušića "Velo misto". Glumio je više od 200 uloga u 60 godina provedenih na pozornici, a od njega se oprašta njegova obitelj i brojni prijatelji i glumci s kojima je dijelio pozornicu. 

"Zbogom tata, čuvaj mamu i nek' vam bude ljepše nego na Zemlji! Volim vas!" napisao je Boris Guberina i objavio fotografiju na kojoj je s roditeljima.

Foto: Daniel Pavlić

Od Špire se oprostio i Ivica Propadalo i napisao je: "Danas je otišao veliki i neponovljivi Špiro Guberina. Zbogom, dragi prijatelju. Druženje i suradnja s tobom na zajedničkim predstavama uvijek su bila ispunjena lijepom energijom. Počivaj u miru, dragi Špiro." 

Foto: Daniel Pavlić

Da je odlaskom ovog velikog glumca nestao i dio njegova djetinjstva, napisao je voditelj Duško Ćurlić i poručio: “Špiro Špula zlatna nit.... Adio maestro... ode i dio djetinjstva s Tobom..."

Foto: Daniel Pavlić

Glumica Urša Raukar kratko je napisala: "Špiro, hvala ti na svemu." 

Od Špire se oprostio i košarkaš Dino Rađa.

"Ode i Strikan. Ima li kraja ovoj godini više? Srce mi plače. Legendarni Jozo. Kakvu sad ekipu imaju gore. Neće nikad bit' dosadno", napisao je Dino. 

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Guberine se prisjetio i glumac Slavko Sobin

"Uzor. Duša. Čovjek. Sve. Sjajite zauvijek. Zauvijek", stoji u Sobinovoj objavi.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Javila se i shrvana glumica Bojana Gregorić Vejzović.

"Gore se očito priprema neka sjajna predstava ovih dana. Adio našem Špiri", napisala je.

I glazbenik Mate Bulić legendarnom je Špiri posvetio objavu. 

Foto: FIBA/Screenshot

"Strikane moj. Hvala ti za Divca, Matu Pivca, Očenašaka, Vitu, Mateka i druge nezaboravne likove kojima si udahnuo dušu i dao život. Nedostajat će nam tvoja vedrina, tvoja zarazna energija, pozitiva i sve one stvari zbog kojih smo te voljeli. Zbogom prijatelju i pazi na nas tamo gore", napisao je Bulić. 

 

Ključne riječi

Komentara 15

SJ
Sve je uzalud
13:06 27.11.2020.

.......sve što valja odlazi........... što ne valja tu je ili dolazi.................

IJ
I ja tebi
13:05 27.11.2020.

Laka mu zemlja bila dobar glumac i dobar čovjek je bio.

DU
Deleted user
13:11 27.11.2020.

Bio je izvrstan glumac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije