Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 66. GODINI

Umro je Rajko Dujmić: Legendarni glazbenik izgubio bitku nakon teške nesreće

Rajko Dujmić
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
1/7
04.08.2020.
u 14:40

Podsjetimo, Rajko Dujmić zadobio je teške ozljede nakon što je 29. srpnja doživio prometnu nesreću kod Ravne Gore i od tada se nalazio na odjelu intenzivne njege u KBC-u Rijeka

Od posljedica prometne nesreće u kojoj je zadobio teške ozljede glave, danas je u Rijeci u 66-oj godini preminuo hrvatski skladatelj i glazbenik Rajko Dujmić, doznaje se od izvora bliskih obitelji.

Rajko Dujmić
1/3

Podsjetimo, Rajko Dujmić zadobio je teške ozljede nakon što je 29. srpnja doživio prometnu nesreću kod Ravne Gore i od tada se nalazio na odjelu intenzivne njege u KBC-u Rijeka, a njegova supruga Snježana zamolila je svoje prijatelje da se mole za njegovo zdravlje i da se pomole kako bi se Rajko probudio iz kome.

Vikendica obitelji Dujmić nalazi se u Gorskom kotaru i to je njihova oaza mira i mjesto na kojem su proslavili brojne obiteljske fešte i Snježana Dujmić zbog radova u vikendici je bila već tjedan dana,  a dan prije nesreće su joj se pridružili i Rajko i njegov sin Tin. Naime, kako nam je ispričala Snježana, taj je  datum je poseban za Rajka i nju jer su se tada upoznali i planirali su navečer tim povodom otići u Delnice na večeru, ali nažalost to se nije dogodilo. 

Kako nam je Snježana ispričala njezin suprug se nakon ručka svojim automobilom zaputio u Ravnu goru s namjerom da joj kupi poklon za godišnjicu. Na povratku iz Ravne gore doživio je tešku prometnu nesreću, a u pomoć su mu odmah priskočili ljudi koji žive u blizini i od njih je Snježana saznala kako je Rajko bio pri svijesti do dolaska Hitne pomoći, a na putu do bolnice pao je u nesvijest.

Kazala je kako se on uvijek vezao sigurnosnim pojasom, a njegov automobil marke VW Tiguan ima zračne jastuke koji su se otvorili u trenutku nesreće. Prema onome što je od očevidaca uspjela doznati, Rajko je pokušao sam izaći iz automobila, ali je imao jaku ozljedu glave. Mještani koji su mu pritekli u pomoć, pričala je Snježana, uopće ga nisu prepoznali. Mislili su da se radi o nekom mladiću i odmah su pozvali hitnu pomoć.

– Rajko je bio pri svijesti kada je došla hitna pomoć koju je čekao čak 45 minuta. Nažalost, u kolima hitne pomoći je izgubio svijest. Ozljede su teške, ali on je borac i moramo svi vjerovati i moliti da će se izvući iz ovoga – kazala je Snježana. Nažalost, Rajko je izgubio životnu bitku... 

 

Ključne riječi

Komentara 78

NE
Nenadnbgd
15:48 04.08.2020.

Iskreno saučešće velikom muzičaru.

RO
RobZidovi
14:52 04.08.2020.

Fenomenalan skladatelj i tekstopisac... Neka lose uspomene ostanu iza nas, lijepe ispred nas. Pocivaj u miru🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Avatar rondo
rondo
14:52 04.08.2020.

Samo da je napisao "Moju domovinu" za jedan život dovoljno. Počivaj u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije