Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na društvenim mrežama

Od glumice se opraštaju tužni kolege i prijatelji: 'Mislila sam da si rođena pod sretnom zvijezdom'

Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/10
11.01.2020.
u 09:34

Srpska glumica Gorica Popović koja je glumila u serijama Bolji život i Pogrešan čovjek kazala je za srpske medije kako je Neda bila velika glumica, te da pored njezinog imena s pravom može stajati epitet legenda.

Nakon što se vijest o smrti Nede Arnerić proširila društvenim mrežama, kolege i obožavatelji su se dirljivim porukama počeli opraštati od nje. 

"Ide jedna po jedna legenda. Ovdje ostavljaju prazninu, a nebeska scena dobiva najbolje", "Bila je velika", "Neka joj je slava i hvala za sve", "Hvala Vam za svaku scenu, za svako izgovoreno slovo", "Pamtit će je moja generacija kao sjajnu zvijezdu jugoslovenske kinematografije. Napaćena duša zaslužila je da nađe mir", "Ozbiljni i pametni ljudi su se povukli, ostala je samo bagra, ološ...", samo su neke od poruka obožavatelja na društvenim mrežama. 

A od glumice se nisu propustili oprostiti ni kolege. Strašno.... Grozno se osjećam...", rekao je glumac Bogdan Diklić za Telegraf.  Srpska glumica Gorica Popović koja je glumila u serijama Bolji život i Pogrešan čovjek kazala je za srpske medije kako je Neda bila velika glumica, te da pored njezinog imena s pravom može stajati epitet legenda. 

Na Instagramu se oglasio i redatelj Dalibor Matanić koji se od preminule oprostio fotografijom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🖤🖤🖤

A post shared by Dalibor Matanic (@dalibormatanic) on

 

Na facebooku je se prisjetila i glumica Mirjana Majurec: "Zbogom moja draga Nedo Arnerić. Mislila sam da si rođena pod sretnom zvijezdom".

Foto: Facebook/RTL

Od Arnerić se oprostila i kolegica Tihana Lazović koja je podijelila dvije fotografije s glumicom. 

Foto: Facebook/RTL

Javio se i glumac Rene Bitorajac koji je s glumicom surađivao u seriji 'Naša mala klinika' te napisao: "Draga Neda, zadovoljstvo je bilo gledati te, a kasnije i raditi s tobom. Bila ti laka zemlja."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Draga Neda, zadovoljstvo je bilo gledati te, a kasnije i raditi s tobom. Bila ti laka zemlja. #rip #nmk #drzec

A post shared by Rene Bitorajac (@rene_bitorajac) on

 

Arnerić je rođena 15.srpnja 1953. godine u Knjaževcu, a iza sebe je ostavila bogatu glumačku karijeru. Svoj prvi film „San“ scenarista i redatelja Puriše Đorđevića snimila je s trinaest godina i postala prva dječja filmska zvijezda u bivšoj Jugoslaviji. Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu upisala je s 15 godina, a od 1969. do 1974. godine živjela je i radila i u inozemstvu i u Jugoslaviji, a u tom je razdoblju snimila 15 filmova.


 

Glumila je u više od 110 filmova, uz nekoliko desetaka uloga u televizijskim serijama i kazalištu. Za ulogu Delfine, u filmu „Ispravi se, Delfina“, redatelja Aleksandra Đurčinova, 1977. dobila je Srebrnu arenu na Filmskom festivalu u Puli te nagradu Carica Teodora na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu. Dobitnica je Zlatne arene na Filmskom festivalu u Puli (1988.) za ulogu u filmu „Haloa – Praznik kurvi“, redatelja Lordana Zafranovića. Na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1980. diplomirala je povijest umjetnosti, a od 1985. do 1999. vodila je vlastitu galeriju „Atrijum“ u Beogradu. 

Za svoja ostvarenja na filmu 2009. godine nagrađena je Plaketom Jugoslavenske kinoteke, a 2010. godine dobila je nagradu za životno djelo Pavle Vujisić. Glumila je s Milenom Dravić, Ljubišom Samardžićem, Mijom Aleksićem, Ljubom Tadićem i drugim glumačkim velikanima. Posebno zapaženu ulogu ostvarila je u kultnom filmu Shaft in Africa 1973. godine u kojem u kojem se pojavljuje gola. Bila je jedna od najatraktivnijih glumica na ovim područjima, a nerijetko su je nazivali i seks simbolom. Televizijsku ulogu ostvarila je 2011. godine u hrvatskoj telenoveli 'Pod sretnom zvijezdom' u kojoj je igrala lik Zore Martinović.
 

 

 

 

 

Komentara 1

GA
gasttozz26
12:17 11.01.2020.

Kakva i kolika ljubav i razumevanje izmedju dve plemenite osobe - doktor Mile i divna Neda - nisu mogli dugo jedno bez drugog... Iz bajke odose u legendu! Mi siromasniji bez njih, oni bogatiji zajedno. Pokoj dushi, saucesce porodicama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije