Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dar obožavateljima

Objavljena knjiga neviđenih Bowiejevih portreta

David Bowie
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
09.05.2016.
u 08:23

Jedna od njih je i ova na motociklu snimljena 1974. u Los Angelesu

Legendarni glazbenik koji nas je napustio u siječnju ove godine za života se, govorio je, najbolje opuštao čitajući i listajući dobre knjige.

Kad je imao vremena, pročitao bi i po četiri knjige tjedno. Obožavao je Allena Ginsberga i Jacka Kerouaca, a ljubav prema knjigama prenijeli su mu roditelji. Upravo je objavljena i nova knjiga “Bowie”, koja slavi život pokojne ikone, a u kojoj su objavljeni njegovi nikad dosad javnosti predstavljeni portreti.

Autor svih slavni je američki fotograf Steve Schapiro kojem su danas 82 godine, a većina ih je snimljena za epskog snimanja 1974. u Los Angelesu koje je trajalo od 16 popodne do zore drugog dana. Naime, Bowie koji je tada već bio poznat i svijetu je predstavio “Major Toma”, preko menadžera pozvao je Schapira u svoj dom da ga snima što do tada nikad nije činio.

Objavu ove knjige David je blagoslovio prije svoje smrti i rekao fotografu da se silno veseli proljeću i njezinoj objavi, ali nažalost nije ju dočekao. 

>>Bowie prije smrti doznao da treba postati djed

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije